Yandex Metrica
SON DAKİKA
Balıkçıları sevindiren gelişme Resmi Gazete'de yayımlandı

Balıkçıları sevindiren gelişme Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, 'Marmara Denizi ve Adalar Özel Çevre Koruma Bölgesi' olarak tespit ve ilan edildiği bildirildi. Tekirdağlı balıkçılar, Marmara Denizi'nin "özel çevre koruma bölgesi" ilan edilmesini memnuniyetle karşıladı.

Genel

23.01.2024, 18:15

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu, Marmara Denizi'nin korunmasının herkes için önemli olduğunu söyledi. Pehlivanoğlu, denizde yaşanan olumsuzlukların herkesi etkilediğini belirtti.

"Müsilaj sorunuyla birlikte denizlerin temiz tutulmasının ne kadar önemli olduğunu gördük. Müsilaj, Marmara'da balıkçıları olumsuz etkiledi. Devletimiz, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı'nı devreye alarak gerekli çalışmaları başlattı. Marmara Denizi'nin 'özel çevre koruma bölgesi' ilan edilmesi bizleri sevindirdi. Bundan sonra herkesin doğaya ve denizlere daha çok sahip çıkması gerekiyor." 

Balıkçı Kemal Atar da Marmara'nın korunmasının sadece balıkçıları değil, bütün insanları ilgilendirdiğini dile getirdi. Doğayı koruyarak gelecek nesillere daha güzel bir çevre bırakmanın mümkün olduğunu ifade etti.

"Özellikle deniz salyası nedeniyle Marmara'da balıkçılar mağdur oldu. O zaman denizin kirletilmesinin yanlış olduğunu konuşmaya başladı herkes. Marmara Denizi'nin özel çevre koruma bölgesi ilan edilmesiyle artık herkes daha dikkatli olacaktır." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading