Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Varank: Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin temelleri kazılıyor

Bakan Varank: Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'nin temelleri kazılıyor

Çeşitli programları kapsamında bulunduğu Trabzon'da katıldığı ödül törenindeki konuşmasında, Özdemir Bayraktar isminin Trabzon'da yaşatılması için hayata geçirilecek olan Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi'ni anlattı.

Genel

23.01.2024, 18:09

Çeşitli programları çerçevesinde Trabzon'da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları Ödül Töreni'ndeki konuşmasında, geçtiğimiz gün İstanbul'a ebediyete uğurlanan Milli Teknoloji Hamlesi idealinin ve milli SİHA'ların öncü ismi Özdemir Bayraktar'a rahmet diledi.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

PROJENİN ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Özdemir Bayraktar'ın ismini Trabzon'da yaşatmak için başlattıkları çalışmadan bahseden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Şu anda Trabzon'umuzda, özellikle evlatlarımızı bilim ve teknolojiye yönlendirebilmek için bir bilim ve sanat merkezi projesi başlattık. Şu anda temelleri kazılıyor. Bu bilim merkezinin ismini Özdemir Bayraktar koymaya karar verdik." ifadelerini kullandı.

Şu anda Trabzon'a özellikle gençleri bilim ve teknolojiye yönlendirebilmek amacıyla bir bilim ve sanat merkezi projesi başlattıklarını ve yapının temellerinin kazıldığını açıkladı. Varank, söz konusu bilim merkezinin ismini Özdemir Bayraktar koymaya karar verdiklerini söyledi.

İSEF Uluslararası Bilim ve Mühendislik Yarışması'nda Türkiye'den katılan 14 projeden 10'unun, AB Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda ise 6 projeden 5'inin ödül almaya hak kazandığını söyleyen Varank, bu başarının son yıllarda elde ettiğikleri en büyük başarı olduğunu belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading