Yandex Metrica
SON DAKİKA
Bakan Varank, güneş sistemini tartışan gençlerle buluştu

Bakan Varank, güneş sistemini tartışan gençlerle buluştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya'da Güneş sistemi ile ilgili yaptıkları tartışmada viral olan gençlerle bir araya geldi. Diğer yandan Varank, Teknofest Azerbaycan ve Gökyüzü Gözlem Şenliği'nde konuk edeceklerini söyledi.

Genel

23.01.2024, 22:08

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Konya'nın kıymetli gençleri, şimdi Karaman'dan yola çıkıyorum. Çok özel bir mekanın açılışını sizlerle beraber yapmak istiyorum. Zindankale'de Kapsül Teknoloji Platformu'nda buluşalım" paylaşımını yaptı.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

1 SAAT İÇİNDE TOPLANDILAR

Varank'ın paylaşımı sonrası 1 saat içinde 300'e yakın genç, merkezde toplandı. 

Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kapsül Teknoloji Platformu Zindankale Yerleşkesi'nin açılışının gençlerle yapan Varank, daha sonra soruları yanıtladı. 

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

VİRAL OLAN GENÇLERLE BULUŞTULAR

Varank, gök cisimlerinin hareketleri ile ilgili yaptıkları tartışma sonrası 2020 yılında sosyal medyada viral olan Hasan Hüseyin Karaoğlu, Furkan Şaban Sarı, Nurullah Yıldız ve Murat Seyit Kağnıcıoğlu ile görüştü. 

Gençlerle bir süre sohbet ettikten sonra konuşan Bakan Varank, şu ifadelere yer verdi: 

Bu gençlerimiz, o videodan sonra bu işin aslını ve doğrusunu öğrenmek için Konya Bilim Merkezi'ne gitti. Mevsimler nasıl oluşuyor? Onu orada öğrenmişler. Arada küçük kaçırmalar oldu. Konunun daha iyi anlaşılması için Teknofest'e götüreceğiz. Tekrar gökyüzüyle muhatap edeceğiz. Gökyüzü Gözlem Şenlikleri'miz var. Bu gençlerimizi aynı zamanda burada da misafir edeceğiz. Beraber Ay'ı, yıldızları ve gezegenleri izleyeceğiz. Astronomi konuşacağız ve bilgilerimizi pekiştireceğiz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading