Yandex Metrica

Bakan Soylu: Burası kimsenin istediği gibi uyuşturucu satacağı bir tarla değil

Bakan Soylu: Burası kimsenin istediği gibi uyuşturucu satacağı bir tarla değil

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu, Ünye'de katıldığı Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulu’nun açılış töreninde, terör neyse uyuşturucuyla mücadelenin de aynı olduğuna dikkat çekti ve "Burası kimsenin istediği gibi uyuşturucu satacağı bir tarla değil" dedi.

Genel

23.01.2024, 18:00

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu, Ünye'de katıldığı iş insanı Banu Akdeniz'in yaptırdığı Şehit Eren Bülbül Özel Eğitim Anaokulu’nun açılış töreninde konuştu. Törene şehit Eren Bülbül'ün annesi de katıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu ve Sinop’ta oldukça ciddi sel afeti yaşandığını belirtti ve çocukluğunda sel olduğunda saatlerce yollarda kaldıklarını dile getiren Bakan Soylu, “Bazen yolun açılmayacağını söylediklerinde de tekrar Bafra’dan gelip bizi aldıklarını çok iyi hatırlarım. Tabii bu bölgenin doğası, coğrafyası kendine ait şartları beraberinde getiriyor. Ancak şunu da söylemem gerekir ki, bizim de tedbir almamız, doğayı tutuklamamamız, kelepçelemememiz lazım. Her birimizin sorumluluğu ve çok uzun yıllardan beri bu konuda hükümetimiz hakikaten çok önemli çalışmalar yapıyor. Eğer Bartın’da gerekli tedbirler zamanında alınmamış olsaydı o barajlar yapılmamış olsaydı gerekli sel ve taşkına yönelik tüm tahkimatlar gerçekleştirilmemiş olsaydı biz Kastamonu, Bozkurt ve Ayancık’ta yaşadığımızın belki daha büyük bir felaketini Bartın’da yaşayacaktık. Ama Allah’a şükürler olsun zamanında hükümetimiz tarafından tedbirler alındı. Bizim bugüne kadar gördüğümüz sel afetlerinin en büyüğü desek herhalde yanlış bir ifade kullanmış olmayız" dedi.

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

"SEYRETMİYORUZ, SEYRETMEYECEĞİZ DE!"

Konuşmasında terör ve uyuşturucuyla mücadele konusuna da değinen ve güncel rakamları paylaşan  Soylu, şöyle konuştu:

“Uyuşturucuyla mücadele ediyoruz. Bizim için terör neyse uyuşturucuyla mücadele de aynıdır. 2017’de 941 çocuk ve insanımız, uyuşturucuya bağlı direkt nedenlerden hayatını kaybetti. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bir başladık. Bana da kızdılar bu arada. Zaten bize kızmak için de fırsat kolluyorlar. Dün demişim ki, ‘uyuşturucu satıcısını görünce polislerimiz veya jandarmamız ayağını kırsınlar’ Kötü mü demişim? Gelen noktayı size söyleyeyim. O gün 941 idi uyuşturucuya bağlı direkt ölümler. Geçen yıl toplam 314’e geldi yaklaşık 3 yıl içerisinde. Bu yıl da yüzde 26 ölümlerde düşüşle beraber gidiyoruz. O gün uyuşturucu satan, cezaevinde olan insan sayısı 5 bin civarındaydı. Bugün ise 92 bin kişi cezaevlerinde. Çocuklarımızın okul civarında uyuşturucuya musallat edilmesinden onları koruyabilecek bir anlayışı hep birlikte oluşturduk. Burası kimsenin istediği gibi uyuşturucu satacağı bir tarla değil. Buna müsaade etmeyiz. Afganistan’da, Amerika orayı 20 yıl işgal edecek, 30 bin dekardan neredeyse 300 bin dekara neredeyse 10 kat uyuşturucu ekim alanları artacak sonra oradan dünyaya transfer edilecek, bizde seyredeceğiz. Seyretmiyoruz, seyretmeyeceğiz de.”

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

‘UYUŞTURUCUYA BAĞLI ÖLÜMLER AZALIYOR’

Uyuşturucu yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısında azalma olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, “İnşallah bu yılı, geçen yılın altında ölümlerle kapatacağız. Hala teyakkuzumuz, uyuşturucu mücadelesinde alarm halimiz devam etmektedir. Burada bir okulun açılışında olduğu için söylüyorum. Uyuşturucu operasyon sayımız, geçen yılın bu döneminde 104 bindi. Bu yılın başından itibaren bugüne kadar 148 bin 585 oldu. Yani tam yüzde 42 arttı. Ölümler azalıyor. Her hafta 4 bin ile 5 bin arasında gözaltı sayımız oluyor. Esrar yakalamalarımız 2019-2020 arasında yüzde 35, sentetik ecza yakalamalarımız 2 kat, kök kenevir yakalamalarımız yüzde 171 yani neredeyse iki kat, pandemiye rağmen 2019-2020 arasında operasyonlarımız yüzde 7 arttı. Bu yıl içinde artarak devam ediyor” açıklaması yaptı.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading