Yandex Metrica

Bakan Özer açıkladı! Aşılanma ve antikor oluşturma oranları

Bakan Özer açıkladı! Aşılanma ve antikor oluşturma oranları

Balıkesir'deki eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldığı toplantıdan sonra açıklamalar yapan Milli Eğitim Bakanı özer, aşılanmış ve antikor oluşturmuş öğretmen oranının yüzde 90 olduğuna dikkat çekti.

Genel

23.01.2024, 18:05

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Balıkesir'deki eğitim faaliyetlerine ilişkin bilgi aldığı toplantıdan sonraki açıklamalarında, okul öncesine büyük önem verdiklerini dile getirdi. Balıkesir'e 750 milyon TL'lik yatırım yapılacağını söyleyen  Bakan Özer, ülke genelinde okullarda yürütülen aşılanma ve eğitim durumuyla alakalı da bilgi verdi. Özer, şu an aşılanmış ve antikor oluşturmuş öğretmen oranlarının yüzde 90'a ulaşmış durumda olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Özer, Balıkesir'de gerçekleştirdiği değerlendirme toplantısının çıkışında yaptığı konuşma sırasında kentte 235 milyon TL'lik yatırımın sürdüğünü, yeni projelerin maliyetinin ise 500 milyon TL'nin üzerinde olacağını aktardı. Söz konusu yatırımların, yeni okul yapımları ve güçlendirme kapsamındaki yatırımlar olduğunu kaydeden Bakan Özer, ayrıca Edremit, Bandırma, Burhaniye ve Merkez ilçelerine de 4 özel eğitim anaokulu yapılacağının müjdesini verdi.

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

'OKUL KAPATMA DEĞİL VAKA RASTLANAN SINIFLARDA 14 GÜN ARA'

6 Eylül'de başlayan yüz yüze eğitim-öğretim sürecinin bugün itibarıyla 5'inci haftayı geride bıraktığını hatırlatan Bakan Özer, süreci, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'yla koordineli olarak yürüttüklerini ve daha önce de sık sık belirttiği gibi okul kapatma değil, vaka rastlanılan sınıflarda 14 gün yüz yüze eğitime ara verdiklerine dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun vaka rastlanılan sınıflarda 14 günlük yüz yüze eğitime arayı ise 10 güne düşürdüğünü söyleyen Bakan Özer, bu sınıflarda herhangi bir semptom göstermeyen öğrencilerden 5 günün sonunda velinin rızası PCR testi yapıp, sonucu negatif çıktığı zaman yüz yüze eğitime dönme imkanı getirildiğini belirtti. 

Şu anda sürecin eylül ayındakine kıyasla daha rahat bir şekilde, daha kısa süreli aralarla ve başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Özer, geçen hafta itibarıyla 71 bin 320 okuldan sadece 2 tanesinde yüz yüze eğitime ara verildiğini ve bugün itibarıyla yüz yüze eğitime ara verilen okul bulunmadığının altını çizdi.

Bakan Özer, sözlerine "Elbette vaka ve yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verilen sınıflarımız bulunmakta. Her geçen gün öğretmenlerimizin aşılanma oranı yükseliyor. Şu anda tüm Türkiye'de 2'nci doz aşısını tamamlamış öğretmen sayımız yüzde 85’e ulaştı. Antikor oluşturan öğretmen sayımız da yüzde 5 seviyesinde. Şu an aşılanmış ve antikor oluşturmuş öğretmen oranımız yüzde 90'a ulaşmış durumdadır." ifadeleriyle devam etti.

Kaynak: DHA

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading