Yandex Metrica

Bakan Gül: Almanya'daki NSU terör örgütünün saldırıları ciddiyetle aydınlatılmalıdır

Bakan Gül: Almanya'daki NSU terör örgütünün saldırıları ciddiyetle aydınlatılmalıdır

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 2000-2007 yılları arasında Almanya'da uğradıkları ırkçı saldırılar sonucunda hayatını kaybeden Türk ailelerinin adalet arayışını desteklediğini belirtti ve NSU terör örgütünün gerçekleştirdiği saldırıların, tüm yönleriyle ve ciddiyetle aydınlatılmasına dikkat çekti.

Genel

23.01.2024, 18:14

Almanya'da Nasyonal Sosyalit Yeraltı terör örgütü'nün (NSU) katlettiği 8'i Türk 10 kurbanın ailelerinin adalet arayışı devam ediyor. Saldırıları yapan terör örgütü mensuplarının 2'si ölü olarak geçirilmiş, bir diğeri de yakalanmasının ardından ömür boyu hapis cezası almış olsa da cinayetlerin perde arkası asla aydınlatılamadı. 

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

'MAKTUL AİLELERİNİN ADALET ARAYIŞINI DESTEKLİYORUM'

Almanya'da NSU'nun katliamlarının ortaya çıkışının 10'uncu yıl dönümünde mesaj yayınlayan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül,  "Almanya'da NSU cinayetlerinin açığa çıkışının 10. yılında, maktul ailelerinin adalet arayışını destekliyor, ırkçı saldırılarda hayatını kaybeden kardeşlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. NSU terör örgütü eylemleri tüm yönleriyle ve ciddiyetle aydınlatılmalıdır" ifadelerini kullanarak, saldırıların, tüm yönleriyle ve ciddiyetle aydınlatılmasına dikkat çekti.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

NELER YAŞANMIŞTI?

Nasyonal Sosyalit Yeraltı terörö örgütü (NSU) tarafından 2000-2007 yılları arasında katledilen 8'i Türk 10 kişinin yakınları adalet arayışını sürdürüyor. NSU'nun saldırılarında katledilenlerin bir kısmı döner büfesinde çalışan insanlar olduğu için Alman medyası o zamanlar bu katliamı "döner cinayetleri" başlığıyla servis etmişti. Cinayetlerin perde arkasındaki terör örgütü varlığı ise yıllar sonra ortaya çıktı. Katliamların arkasında Almanya'nın en karanlık terör örgütü NSU olduğu anlaşıldı. 

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

TERÖRİSTLERDEN 2'Sİ İNTİHAR ETTİ

4 Kasım 2011'de karıştıkları bir banka soygunundan kaçan 2 kişi, polisle yaşadığı kovalamacanın ardından ölü olarak bulundu. Söz konusu soyguncular Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt aşırı sağcı teröristlerdi ve 2'si de yakalanacaklarını anlayınca intihar etti.

Yaşanan bu olayın ardından çok geçmeden Zwickau'da kundaklanan ve yangın çıkan binadaki bir evde 2000-2007 arasında Almanya'nın çeşitli şehirlerinde öldürülmüş insanların fotoğraflarının olduğu bir video bulundu. Böylelikle Almanya'da işlenen seri cinayetlere ilişkin ilk bilgiler elde edilmiş oldu.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI ALDI

Kundaklanan binadaki evi ateşe veren kişinin de aynı terör örgütünün üçüncü üyesi Beate Zschäpe olduğu anlaşıldı. Zschäpe de diğer iki teröristin ölümünün üzerinden 4 gün geçtikten sonra teslim oldu ve Münih'te yargılanmaya başladı.

Katliamlarla alakalı bütün deliller Nasyonal Sosyalist Yeraltı Terör Örgütü NSU'ya çıkıyordu. NSU davası, Münih Eyalet Mahkemesi'nde görüldü ve 5 yıldan fazla sürdü. Baş sanık Zschäpe ömür boyu hapis cezasına mahkum olurken, ona yardım edenler ise çeşitli oranlarda hapis cezası aldı.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

TEHDİT MEKTUPLARI

Beate Zschäpe cezalandırılsa da cinayetlerin perde arkası asla aydınlatılamadı. Katledilenlerin yakınlarının avukatlığını yapan Türk avukatlarından Seda Başay Yıldız ve ailesi "NSU 2.0" imzalı tehdit mektupları aldı. Mektup meselesi, Almanya'daki aşırı sağ tehlikesinin hala sürdüğünü ortaya koydu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading