Yandex Metrica

Bakan Dönmez'den kalıcı yaz saati açıklaması! '9,2 milyar TL tasarruf edildi'

Bakan Dönmez'den kalıcı yaz saati açıklaması! '9,2 milyar TL tasarruf edildi'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ABD'nin kalıcı yaz saati uygulamasını kabul etmesinden sonra yaptığı açıklamada, bugüne kadar 9,2 milyar TL tasarruf edildiğini bildirdi.

Genel

23.01.2024, 18:59

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yazılı açıklamasında ABD Senatosu'nun yaz saati uygulamasının kalıcı hale gelmesine yönelik tasarıyı onaylamasına ilişkin değerlendirme yaptı. 

Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Çalışma arkadaşını döve döve öldürdü: Sebebi ise şaşkınlık yarattı! Haberi Görüntüle

'9,2 MİLYAR TL TASARRUF EDİLDİ'

Enerji verimliliği ve tasarrufunun bakanlık olarak en çok önem verdikleri konulardan biri olduğunu belirten Dönmez, "Bu çerçevede 2016'da Yaz-Kış Saat Uygulaması konusunun bilimsel olarak incelenmesi için İstanbul Teknik Üniversitesi ile bir çalışma başlattık. Akademisyenlerin hassasiyetle üzerinde durarak yaptığı çalışma sonucu ortaya çıkan bilimsel rapor doğrultusunda 2016 itibarıyla Sürekli Yaz Saati Uygulaması’na geçtik. Uygulama neticesinde bugüne kadar yaklaşık 8,3 milyar kilovatsaat tasarruf sağladık. Bu tasarrufla yaklaşık 9,2 milyar lira vatandaşımız kazanç elde etti." ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan Dönmez, 6 yıldır uygulamada olan kalıcı yaz saatinin dünyaya rol model olduğunu ifade ederek, bu çalışmanın stratejik ve bilimsel bir çerçevede yapıldığını belirtti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading