Yandex Metrica

Babası Türkiye'de şark hizmetinden kaçmış, Almanya'ya gidip köyde çalışmış...

Babası Türkiye'de şark hizmetinden kaçmış, Almanya'ya gidip köyde çalışmış...

BionTech kurucularının Atatürkçü Düşünce Derneği ödülünü reddetmesinin ardından Özlem Türeci ve Uğur Şahin hakkında bazı haber siteleri karalama kampanyası başlattı. Bunlardan biri, OdaTV'de Türeci'nin babası hakkında yayınlanan haber oldu.

Genel

24.02.2024, 19:00

Aydın Doğan ödülünü kabul ederken Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ödülünü reddeden BionTech kurucuları hakkında Türkiye'de bazı haber sitelerinde karalama kampanyası başlatıldı. 

Soner Yalçın'ın sahibi olduğu OdaTV sitesi, daha düne kadar 'bilim adına' yere göğe sığdıramadığı Özlem Türeci ile Uğur Şahin aleyhinde haber yapmaya başladı. 

Geçtiğimiz günlerde Türeci ve Şahin'in, ADD'nin 'yılın bilim insanları' ödülüne ret cevabı verdikleri ortaya çıkmış, bu durum özellikle ADD destekçisi kesimlerin tepkisini çekmişti. 

Sözkonusu olayın ardından Almanya merkezli BionTech şirketinin kurucuları aleyhindeki haberlere bir yenisi daha eklendi. Son haberin konusu, Özlem Türeci'nin 60'lı yıllarda Türkiye'de şark görevi yapmak istemeyen babasıyla ilgili oldu. 

Joe Miller tarafından yazılan ve Kronik Kitap sayesinde Türkçeye kazandırılan 'AŞI - BionTech Aşısına Giden Yol ve Geleceğin Tıbbı' isimli kitapta Türeci ile Şahin'in ailesine ilişkin bazı detaylar veriliyor. 

Bu kitaptan yaptığı alıntıda OdaTV, Özlem Türeci'nin cerrah olan babasının 1965'te Güneydoğu Anadolu'ya şark hizmeti yapmak üzere görevlendirildiğini ancak kendisinin şarkta mecburi hizmet yapmak yerine Almanya'ya kaçmayı tercih ettiğini ileri sürdü. 

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

AŞAĞI SAKSONYA'DA BİR KÖY

İşte kitaptan yapılan o alıntı:

"Özlem Türeci’nin cerrah babası, Özlem’in doğumundan (1967) iki yıl önce Türk Hükümetinin onu siyasi gerginliklerin yaşandığı Güneydoğu bölgesine doktor olarak mecburi hizmete göndermesinden kurtulmak için gelmişti."

Türkiye'den Almanya'ya giden Trabzonlu Yurdanur Türeci, tıp eğitimini Almanya'da görmediği için bu ülkede küçük bir kasabaya atandı. Aşağı Saksonya'da hayvan çiftliklerinin arasında bulunan 'köy gibi' Lastrup'ta 1965'te göreve başlayan Yurdanur Türeci'nin gelişinin ardından 2 yıl sonra Özlem Türeci dünyaya geldi. 

OdaTv, Türkiye'de şark hizmeti yapmaktan kaçınan Yurdanur Türeci'nin Almanya'nın köyünde çalışmayı kabul ettiğini belirterek Özlem Türeci'yi babası üzerinden vurmaya çalışıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading