Yandex Metrica
SON DAKİKA
Ayak bileği kırılan Azerbaycanlı itfaiyecinin duygulandıran sözleri

Ayak bileği kırılan Azerbaycanlı itfaiyecinin duygulandıran sözleri

Türkiye'yi orman yangınlarıyla mücadelesinde yalnız bırakmayan kardeş ülke Azerbaycan'dan gelen itfaiyecinin söndürme çalışmaları sırasında ayak bileği kırıldı.

Genel

23.01.2024, 17:45

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangın söndürme çalışmaları sırasında ayak bileği kırılan 32 yaşındaki Azerbaycanlı itfaiyeci ameliyat edildi.  Azerbaycanlı bir çocuk babası itfaiye eri Elnur Aliyev, 2 Ağustos Pazartesi günü Hisarönü Mahallesi'nde ormanlık alanda çalışmalar sırasında düşüp yaralanan Aliyev, Marmaris Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan tetkiklerde ayak bileğinin kırıldığı anlaşılan Azerbaycanlı itfaiyeci, bir gün sonra ameliyat edildi.

"TÜRKİYE DEYİNCE AZERBAYCAN BİLİRİM"

Elnur Aliyev, hastanedeki tedavisi sürerken, Türkiye'de meydana gelen orman yangınları nedeniyle öğrenince çok üzüldüğünü, alevlerle mücadele etmek için gönüllü olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin kendisi için çok farklı anlam taşıdığını belirten Aliyev, şöyle konuştu:

"Türkiye'deki orman yangınlarını söndürmek için canla başla görev yapıyordum. Alevlerle mücadele ederken düştüm ve ayak bileğimi kırdım. Türk doktorları beni ameliyat etti. Onlar sayesinde sağlığıma kavuştum. Biz de Türk'üz, siz de Türk'sünüz. Bizim borcumuz sizin yangınlarınızı söndürmek. Türkiye deyince Azerbaycan bilirim. Burası benim ülkem ve toprağım. Hepiniz kardeşlerimsiniz. Ben buradayım ama arkadaşlarım yangın söndürmeye devam ediyor. Keşke onların yanında olsaydım. İnsanları ve hayvanları kurtarabilseydim. Ama yüreğim orada, arkadaşlarımın yanında."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading