Yandex Metrica
SON DAKİKA
Avusturya'dan Sezgin Baran Korkmaz kararı

Avusturya'dan Sezgin Baran Korkmaz kararı

Avusturya'da Wels Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Genel

23.01.2024, 17:37

Avusturya'da tutuklanan iş adamı Sezgin Baran Korkmz'la ilgili bir son dakika gelişmesi  oldu. Avusturya'da Wels Mahkemesi, Sezgin Baran Korkmaz'ın tutukluluğunun devamına karar verdi.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

19 HAZİRAN'DA YAKALANMIŞTI

Sezgin Baran Korkmaz, kara para aklama suçundan aranıyordu ve 19 Haziran'da Avusturya'da yakalanmıştı. Korkmaz, yakalandığı Wels kentinde ikinci defa hakim karşısına çıktı.

Wels Mahkemesi Sezgin Baran Korkmaz’ın 5 Ağustos’ta yapılacak bir sonraki duruşmaya kadar tutuklu kalması yönünde karar verdi. Korkmaz, 21 Haziran'da Avusturya Viyana Eyalet Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkmış, mahkeme Korkmaz hakkında geçici tutuklama kararı vermişti. 

Mahkeme aldığı yetkisizlik kararı ile dosyayı ilk gözaltı işleminin yapıldığı Wels kentine göndermişti.

Instagram'a ne kadar ceza kesildi? Rekabet Kurumu Facebook'a (Meta) neden... Haberi Görüntüle

EMNİYET BİRİMLERİ İSTANBUL MERKEZLİ 4 İLDE OPERASYON DÜZENLEMİŞTİ

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı tarafından geçtiğimiz sene SBK Holding ve holdinge bağlı 6 şirketin hesaplarında incelemeler yapılmış, 132 milyon dolar kara para aklandığını tespit edilmişti. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, SBK Holding ve alt şirketlerinde yönetici olan 19 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli 4 ilde operasyon düzenleyerek, şüpheliler arasından 11 kişiyi gözaltına almıştı.

Sezgin Baran Korkmaz ve diğer 7 şüphelinin ise yurt dışında olduğu tespit edilmişti.

Kaynak: Hürriyet

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading