Yandex Metrica

Avrupa'daki neonazileri eleştirenler buna neden susuyor?

Avrupa'daki neonazileri eleştirenler buna neden susuyor?

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın aldığı ırkçı kararların neticesinde Bolu’da bir apartmanın sakinleri, aynı binada yaşadıkları Iraklı ailenin evlerini boşaltmasını istedi. 

Genel

23.01.2024, 17:47

Son zamanlarda siyasi politikalarını mülteci karşıtı yani ırkçı söylemler üzerinden sahaya süren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ve partideki diğer bazı isimler hem tepki çekmeyi hem de toplumun küçük bir kesimini yönlendirmede amaçlarına ulaşmayı başardı. CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın "Ne yaptıysak mülteciler gitmiyor" sözleriyle mülteciler üzerinden yeni bir tartışma yaratmaya çalışmış ve kentte yaşayan yabancı uyruklu kimselerin su faturasına 10 katı zam yapacağını açıklayarak Avrupa'daki neonazilerin söylemlerini aratmayan bir çıkış yapmıştı. Independent Türkçe'nin haberine göre, Tanju Özcan'ın mültecilere karşı sarettiği ifadelerin üzerinden çok geçmeden, Bolu'da bir apartmanda yaşayan 3 çocuklu Iraklı Kerim ailesinin, iki ay içinde evlerini terk etmeleri istendi.

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

KOMŞULARIYLA SORUNU YOK

Iraklı aile 3 yıl önce geldikleri Bolu'da 1,5 yıldır yaşadıkları apartmandan, apartman sakinlerinin aldığı karrala çıkarılmak isteniyor. Hüseyin Kerim elektrik işleriyle uğşıyor ve mülteci olarak değil, resmi iznle çalışıp, vergisini ödediğini belirtti. Komşularıyla hiçbir sorunları olmadığını ifade eden Hüseyin Kerim, "Komşularımla aramda sorunlar yoktu. Hatta elektrik işlerini komşuluk hukuku nedeniyle ben yapar ücret de almazdım. Toplanıp beni eşim ve çocuklarımla kovmak istemişler. Artık ben de daha fazla burada kalmak istemiyorum. Adım Iraklıya çıktı. Oysa benim bir ismim var: Hüseyin Muhammed." ifadelerini kullandı.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

HUKUKEN MÜMKÜN DEĞİL

Aynı haberde yer verilen bir diğer bilgi de Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat İbrahim Ergin'in değerlendirmesi. Ergin, bir kimsenin yalnızca yabancı uyruklu olduğu için oturduğu evden çıkarılabilmesinin hukuken mümkün olmadığını iafade etti. Ergin, "Yasal düzenlemelerde buna cevaz veren en ufak bir karar yok. Aksine bunu bu şekilde kayıt altına alanlar suç işliyorlar. Haksızlığa maruz bırakılanlar suç duyurusunda bulunursa ayrımcı uygulamaya imza atanlar hakkında dava yolu da açılabilir" hatırlatması da yaptı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading