Yandex Metrica

Atının üstünde giderken alev alev yandı! Rençber Hasan, kendisini fark eden köylüler tarafından hastaneye yetiştirildi! (Gaste Arşivi)

Atının üstünde giderken alev alev yandı! Rençber Hasan, kendisini fark eden köylüler tarafından hastaneye yetiştirildi! (Gaste Arşivi)

15 Temmuz'da çıkan eski gazetelerde birçok tarihi olaya tanıklık ediyoruz. Bu gazetelerde hem o dönemin gündeminden haberler hem de hayata dair bazı öneriler yer alıyor. 15 Temmuz 1931'de çıkan Yarın Gazetesi'nde, atının üzerinde giderken, yeni aldığı çakmağın alev alması sonucu yanmaya başlayan Rençber Hasan'ın kurtarılma hikayesi anlatılmış.

Genel

23.01.2024, 19:32

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

Yarın Gazetesi (15 Temmuz 1931)

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

ŞAYANI HAYRET!

Hasan isminde biri at üstünde tutuşmuş fakat kurtarılmış.

Evvelki gün Seydiköyünde bir hadise olmuş ve bir rençper vücudunun muhtelif yerlerinden yanmıştır. 

Rençperin ismi Hasandır, İbrahim çavuşun çiftliğinde çalışmaktadır. 

Hasan evvelki sabah beygirine binerek İzmire inmiş ve işlerini bitirdikten sonra bir kaç çift çorap ve bir de çakmak satın alarak akşam üzeri köyün yolunu tutmuştur. Rençper Hasan yolda, yeni satın aldığı çakmakla sigarasını tellendirmiş ve çakmağı söndürerek cebine koymuştur. 

Çiftliğe bir kilometre yakın bir yerde Hasan beli tarafından bir sıcaklık hissetmiş ve beline doğru götürünce kolunun alevler içinde kaldığını görmüş ve: 
-Yetişin yanıyorum. diye bağırmağe başlamıştır. 

Bu sesi işiten civar köylüler yola doğru koşmuşlar ve dört nala koşan bir beygirin sırtında alevler içinde kalmış bir adam görmüşlerdir. Köylüler hayvanı durdurmuşlar ve rençper Hasanı başından aşağı kovalarla su dökerek yanmaktan kurtarmışlardır.

Rençper Hasan derhal bir otomobille Memleket hastanesine getirilmiş ve tedavi altına alınmıştır. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading