Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asya Kaplan Sivrisineği'nden korunmanın yolları

Asya Kaplan Sivrisineği'nden korunmanın yolları

İstanbul'da görülen ve son günlerde sıkça konuşulan Güneydoğu Asya kökenli  Asya Kaplan Sivrisineği'nden korunmak için ne gibi önlemler almak gerekiyor? Uzmanlar açıkladı.

Genel

23.01.2024, 17:39

İstanbul'un Avcılar ilçesinde çocukların bacaklarında yaralar çıkmasına neden olan Asya Kaplan Sivrisineği'ne karşı alınacak önlemlere dair bilgilendirme yapan uzmanlar, iklim değişikliğine dikkat çekti. Uzmanlara göre sivrisinekler başta olmak üzere haşerelerin artmasının nedenlerinin başında sıcaklık geliyor. Peki, bu durumda ne gibi önlemler almak gerekiyor?

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veterinerlik Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Hürriyet'e yaptığı konuşmada çarpıcı tespitlerde bulundu. Yılmaz, "Sineklerin zararlarıyla mücadele etmenin yolu popülasyonunu azaltmaktır. İlk etapta en önemli mücadele kaynağının ilaçlama olduğunu söyleyebilirim" diyen Prof. Yılmaz, diğer mücadele metotları için "Aynı zamanda göletlere koyulan bazı balıklar sinek lavralarını tüketiyor. Bu şekilde biyolojik yönden de bir mücadele verilebiliyor" şeklinde konuştu.

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

UZMANDAN TAVSİYELER

Dışarı atılan gıda parçacıkları sivrisinek oluşumlarına sebep oluyor. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olmalı.

Aynı zamanda oluşan küçük göletler kurutulmalı. Vatandaş ise kendini korumak için açıkta kalan yerlerine lavanta çiçeği yağı ve limon yağı sürebilir.

Ancak bunlar yüzde yüz bir koruma sağlamaz. Etkisi geçince tekrar sinek ısırıkları olabilir.

Dünya genelinde yapılan bir araştırmaya göre sadece bir yıl içerisinde 225 milyon insan sıtma hastalığına yakalandı. Bunlardan da 780 bini vefat etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading