Yandex Metrica
SON DAKİKA
Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı!

Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı!

Mayıs ayının gelmesiyle beraber arama motorlarında asgari ücrete ne kadar zam geleceği arama motorlarında araştırılıyor. Milyonlarca kişinin merak ettiği soruya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’den konuya ilişkin açıklama geldi. Peki, Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı!

Genel

23.01.2024, 20:48

Asgari Ücrete ara zam gelece mi? Sorusu arama motorlarının meşgul etmeye başladı. Milyonlarca kişi gözünü asgari ücrete yapılacak olan zamma çevirmiş durumda. Temmuz ayında asgari ücrete zam geleceği sinyalleri gelirken Bakan Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? Asgari ücrete ara zam gelecek mi? Bakan Bilgin açıkladı!

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

'EMEĞİ KORUYACAĞIZ'

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin "Asgari ücret sadece en düşük ücreti belirlemiyor. Asgari ücreti yukarı çıkardıkça, bütün ücretler yukarı doğru çıkıyor. "Siz asgari ücreti yüzde 70 artırdığınız zaman üsttekiler de yüzde 70 artış istiyorlar" diyorlar. Asgari ücretle ilgili bir tarihsel bir adım attık, geliri vergi dışı bıraktık. Asgari ücretten 1 buçuk yıldır vergi alınmıyor. Temmuzda reel alım gücünü koruyacak şekilde düzenleyeceğiz. Cumhuriyet tarihinde  target="_blank">dolar bazında 455 doların üzerinde en yüksek seviyeye çıkaran bir düzenleme yaptık ocak ayında, temmuzda da aynısını yapacağız. Benim oradaki yaklaşımım şudur, aşağı yukarı 500 dolar civarında, ona denk bir asgari ücret düzenlemesi yapmamız gerekir. Çalışmalarımız hazır." dedi

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR OLACAK?

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş; "Normal şartlarda memurların zamların erken açıklanmazken sayın Cumhurbaşkanı tarafından  target="_blank">yüzde 45 olarak ilan edildi, taban ücret olarak 22 bin TL olarak ilan edildi.İkinci tura girdiğimiz bu dönemde asgari ücretle ilgili beklentiler yüzde 30 artışla 11 bin TL’ler iken, seçimlerde ikinci turun ortaya çıkması dolayısıyla memur zamları ile asgari ücret zammının eşitlenebileceği kanaatindeyiz.Bu da yüzde 45 artış demek oluyor. Yüzde 45 artışla düşündüğümüzde sayın Cumhurbaşkanının seçime kadar asgari ücreti 12 bin 500 TL olarak açıklaması bizim için sürpriz olmayacaktır." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading