Ankara'da anne vahşeti! Acılı baba iki çocuğunu kaybetti: Kızım baba yetiş dedi!
Ankara'nın Keçiören ilçesinde şizofreni hastası anne Serpil Altınok Dereci, 3 çocuğunun bileklerini kesti. İki çocuk olay yerinde hayata gözlerini yumarken bir çocuk da ağır yaralandı. Baba Mehmet Derici, çocuklarının ölümü sonrası yürek burkan açıklamalarda bulundu.
Ankara Ayvalı mahallesinde yaşanan vahşette, cinnet geçiren anne, 12, 10 ve 7 yaşlarındaki çocuklarının bileklerini kesti. Komşuların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.
Sağlık ekipleri 10 ve 7 yaşındaki çocukların olay yerinde vefat ettiğini açıklarken, 12 yaşındaki çocuğun ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırıldı bilgisini verdi.
"BİRİLERİ BENİ TAKİP EDİYOR"
Kan donduran olay sonrası gözaltına alınan Serpil Altınok Dereci, emniyetteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edildi. Serpil Altınok Dereci, polisteki ilk ifadesinde birilerinin kendisini takip ve tehdit ettiğini söyledi. Hastanede tedavisi süren A.B.D.'nin ise hayati tehlikeyi atlattığı bilgisi verildi.
DAHA ÖNCE TEDAVİ GÖRMÜŞ
Baba Mehmet Dereci, Ankara Adli Tıp Kurumu önünde çocuklarının otopsi işlemlerinin tamamlanmasını beklerken büyük üzüntü yaşadı.
Eşinin evlenmeden öncede tedavi gördüğünü anlatan baba Dereci, "Evlendikten sonra tabii süreç olmadı. Ara ara atakları oluyordu bağırma, çığlık; ben sarılıp sakinleştirmeye çalışıyordum." ifadelerinde bulundu.
"BİR GÜN ÖNCE HASTANEYE GÖTÜRECEKTİK, YETİŞEMEDİK"
Eşinin tedaviyi reddeteğini söyleyen Dereci, "Zorla götürmeyi düşündüm. Bu sefer 'ters teper' diye yapamadım. Son 2 aydır 'beni takip ediyorlar, bizi öldürecekler' diyordu. Olaydan bir gün önce hastaneye götürecektik ama yetişemedik" dedi.
"KIZIM ARADI; 'BABA YETİŞ' YETİŞEMEDİM"
Olayda büyük kızının yaralı durumdayken kendisini aramasıyla haber aldığını söyleyen Baba Mehmet Dereci, "İşteydim büyük kızım aradı; 'baba yetiş' yetişemedim. Dedim ki 'kızım kapıyı aç komşulardan yardım iste.' Kapattım, anında ambulansı, polisi, yakınlarımızı aradık; yetişemedik." diye konuştu.
HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI
Mehmet Dereci, büyük kızının sağlık durumunun iyiye gittiğini belirterek, "Perşembe günü İstanbul'a sevk ettireceğiz. Çünkü burada daha yaşayamayız, o da yaşayamaz. Kızımla sırt sırta verip bu işin üstesinden geleceğiz" ifadelerini kullandı.
