Yandex Metrica

Ankara'da toplu taşımaya büyük zam: En düşük fiyat 6,5 TL oldu

Ankara'da toplu taşımaya büyük zam: En düşük fiyat 6,5 TL oldu

Başkent Ankara'da akaryakıt zamlarını gerekçe gösteren birçok araç sahibinin kontak kapatmasının ardından toplu ulaşıma büyük zam geldi. Toplu ulaşımda yaşanan krizin ardından toplanan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Ankara’da toplu ulaşım fiyatını 6,5 TL'ye yükseltti.

Genel

07.02.2024, 21:00

İzmir’de yapılan yüzde 55’lik zamdan sonra bir zam haberi de Ankara’dan geldi. Toplu taşıma araçlarının kontak kapatma eyleminin ardından CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın toplu taşıma araçlarında tam biniş ücretinin 6,5 lira olmasını öngören teklifi, Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunca oy çokluğuyla kabul edildi.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Ankara’da yapılan zamlar, UKOME Genel Kurulunca oy çokluğuyla kabul edildi.

Yavaş'ın dün özel halk otobüsleri (ÖHO) ve özel toplu taşıma araçları (ÖTA) ile ANKARAY, metro ve EGO otobüslerinde uygulanmak üzere gündeme getirdiği yüzde 44'lük zam teklifi, EGO Genel Müdürlüğünce hazırlanarak UKOME Genel Kuruluna sunuldu.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

ANKARA'DA ULAŞIMA BÜYÜK ZAM

UKOME tarafından oy çokluğuyla kabul edilen yeni fiyat tarifesine göre, toplu taşımada tam bilet ücreti 4,5 liradan 6,5, öğrenci biniş ücreti de 2,5 liradan 3,5 liraya yükseldi.

Aktarma ücretlerine zam içermeyen tarifeyle, öğretmen biniş ücreti 3 liradan 4,25, tek binişlik Ankarakart ücreti ise 5 liradan 7 liraya çıktı.

Yeni fiyat tarifesi, 15 Mart'tan itibaren uygulanmaya başlanacak.

Öte yandan, 5 Ocak'tan itibaren tam biniş ücreti 3,25 liradan 4,5, öğrenci biniş ücreti de 1,75 liradan 2,5 liraya çıkarılmıştı.

Toplu ulaşımda yaşanan krizin ardından toplanan UKOME'den zam kararı çıktı. Ankara toplu ulaşım fiyatı 6,5 TL'ye yükseldi. Zammın ayın 15'inden sonra geçerli olacağı duyuruldu. Akaryakıta gelen zamların ardından Ankara'da özel halk otobüsleri ve dolmuşçu esnafı kontak kapattı.

Kriz esnafın Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ve Başkan Mansur Yavaş'la yaptıkları görüşmelerin ardından aşıldı.

Görüşmelerin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, otobüslerde kişi başına maliyetin 10,5 lira olduğunu belirterek, 4,5 lira ulaşım ücretini 6,5 liraya çıkarma ve üstünün belediye tarafından sübvanse edilmesi teklifini sunacaklarını açıkladı.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

UKOME’DE KİMLER VAR?

UKOME'de Milli Eğitim; Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler; Çevre ve Şehircilik Bakanlıkları ile TCDD Taşımacılık A.Ş, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı temsilcileri de yer alıyor.

UKOME'de Büyükşehir Belediyesinin 11 üyesi, kamu kurumlarının 14 temsilcisi bulunuyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading