Yandex Metrica
SON DAKİKA
Anadolu Ajansı'ndan 'savaş muhabirliği' eğitimi! 40 ülkeden 420 basın mensubu Türkiye'de

Anadolu Ajansı'ndan 'savaş muhabirliği' eğitimi! 40 ülkeden 420 basın mensubu Türkiye'de

Anadolu Ajansı ve Polis Akademisi iş birliği ile savaş, afet gibi olağanüstü durumlarda muhabirlik yapabilmek için düzenlenen '20. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi' başladı.

Genel

23.01.2024, 19:01

Anadolu Ajansı'nın savaşı muhabirliği eğitimi Polis Akademisi'nin iş birliği ile başladı.

'20. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi' Polis Akademisinin Anıttepe yerleşkesinde Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak'ın konuşmasının ardından başladı. 

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

40 FARKLI ÜLKEDEN 420 KURSİYER EĞİTİMLERE KATILIYOR 

Çolak burada yaptığı konuşmada, 40 farklı ülkeden 153'ü kursiyer olmak üzere 420 basın mensubuna eğitim verdiklerini belirterek, "Olağanüstü durumlarda yaşanılan olayları görüntü ve haberleriyle tüm dünyaya duyuran basın mensuplarının çok sayıda tehlike atlatması, bu işi nasıl icra ettikleri, kendi güvenliklerini nasıl sağlayacakları, doğru ve nitelikli haberin dünyaya nasıl aktarmaları gerektiği konusunda Savaş Muhabirliği Eğitimi almasının önemini bir kez daha ortaya koymuştur." ifadelerine yer verdi. 

Diğer yandan AA Yayın Koordinatörü Yahya Bostan AA Haber Akademisi ve Polis Akademisi Başkanlığı'nın iş birliği ile düzenlenen 20. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi'nin hayırlı olmasını diledi. 

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

EĞİTİM 108 SAATTEN OLUŞACAK

Bostan habercilikten kişisel güvenliğe, savaş hukukundan ilk yardıma, ileri sürüş tekniklerinden suda hayatta kalmaya pek çok eğitimin verileceğini diğer yandan eğitimin 12 gün ve 108 saatten oluşacağınuı bildirdi. 

İstanbullular için 15 Mart uyarısı! Tedbirini almayan resmen yanacak: Avcılar,... Haberi Görüntüle

'BURADAN ÇOK ÖNEMLİ DONANIMLARLA AYRILACAKSINIZ'

Bu eğitimlerin sabaş bölgesinde hayat kurtardığın belirten Bostan kursiyerlere, "Sizleri zorlu bir 12 günlük eğitim süreci bekliyor. Belki zorlanacaksınız, yorulacaksınız. Allah yardımcınız olsun. Buradan çok önemli donanımlarla ayrılacaksınız. Savaş sahasında hayatta ve ayakta kalmayı öğreneceksiniz. En büyük şansınız, bu eğitimi, şerefli Türk polisinden, Polis Akademisi'nin yetkin uzmanlarından almış olmak olacak." ifadelerini kullandı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading