Yandex Metrica

Ali Erbaş'tan 'günaydın' eleştirilerine yanıt: Ben de derim

Ali Erbaş'tan 'günaydın' eleştirilerine yanıt: Ben de derim

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2015 yılında kaleme aldığı ''Ramazan Günlükleri'' adlı kitabında "Günaydın demek cahiliye adetidir'' gibi bir açıklamasının olmadığını belirtti.

Genel

23.01.2024, 17:59

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2015 yılında Yenişafak gazetesinde kaleme aldığı 'Ramazan Günlükleri' yazısında, 'günaydın' ve 'tünaydın' ifadelerininin ''Cahiliye dönemi adeti'' olarak nitelendirilmesine yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın 2015 yılında kaleme aldığı ''Ramazan Günlükleri'' adlı kitabında yer alan bir ifade nedeniyle ''Günaydın'' tartışması birkaç gündür tartışılmaya başlandı. Hatta Ali Erbaş'la ilgili sosyal medyada linç kampanyası yürütüldü.

Hakkında yapılan eleştirilere ve yanlış anlaşılmalara son vermek isteyen Ali Erbaş, Hürriyet gazetesine konuştu. Erbaş, "Günaydın demek cahiliye adetidir'' gibi açıklamasının olmadığını söyledi.

Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait olmayabilir! Aylardır aranıyordu! Korhan Berzeng olayında yeni gelişme: Kemikler ona ait... Haberi Görüntüle

"BEN DE GÜNAYDIN DERİM"

Ali Erbaş, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: ''Selamın tarihini anlatırken cahiliye dönemindeki selamlaşma adetinden Peygamberimizin selam tavsiyesine geçiş sürecini ifade etmiştim. Konunun anlaşılması için günümüzden örnek vermiştim. Herhangi bir yerme niyetim asla olmamıştır.''

Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Rambo Berk (Ferhat Yılmaz) kimdir? Haberi Görüntüle

''BÖYLE BİR SÖZÜM ASLA OLMAMIŞTIR''

''Günaydın demek cahiliye adetidir' ya da 'Günaydın demeyiniz' gibi bir sözüm asla olmamıştır.'' diyen Ali Erbaş, ''Kaldı ki ben de zaman zaman aynı hitap şeklini kullanıyorum." şeklinde konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading