Yandex Metrica
SON DAKİKA
AKM ne zaman, saat kaçta açılacak?  Yeni AKM ne kadara mal oldu

AKM ne zaman, saat kaçta açılacak? Yeni AKM ne kadara mal oldu

Yenilenen AKM 'Atatürk Kültür Merkezi' bugün açılıyor. Kullanıcılar AKM nerede? AKM ne zaman açılacak? AKM ne zaman yapıldı? Sorularına yanıt aradı.

Genel

23.01.2024, 18:12

Taksim'de 2019'da temeli atılan ve üzerine birçok tartışmanın yapıldığı AKM bugün nihayet açılıyor. Oldukça modern bir görünüme sahip olan AKM'nin son hali herkes tarafından beğeni topladı.

Son tarih belli oldu! Ehliyeti olanlar dikkat: Yaptırmazsanız 15 TL... Haberi Görüntüle

TAKSİM AKM 'ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ NE ZAMAN AÇILACAK'?

Taksim'de yapımı sona eren Atatürk Kültür Merkezi'nin açılış tarihi ve yeri belli oldu. 10 Şubat 2019'da temeli atılan Yeni Atatürk Kültür Merkezi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. yıldönümünde yani bugün hizmete açılıyor.

THY'den dikkat çekem kampanya: 65 yaş ve üstüne yüzde 25... Haberi Görüntüle

YENİ AKM 'ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ' KAÇTA AÇILACAK?

AKM'nin 29 Ekim 1923'e istinaden 29 Ekim 2021'in akşam 19:23'te açılması bekleniyor.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

YENİ AKM 'ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ' ÖZELLİKLERİ

AKM'de 48 bin 705 metrekare büyüklüğünde 4 bodrum, zemin ve 9 kattan oluşan 2 bin 40 kişi kapasiteli opera salonu, 16 bin 228 metrekare büyüklüğünde 4 bodrum, zemin ve 5 kattan oluşan 805 kişilik bir tiyatro salonu, buralara dahil sahne, kulis odaları, fuaye alanları, atölye ve depo alanları, bale çalışma salonları, solist ve orkestra çalışma odaları, kayıt stüdyosu ve prova salonları, sanat galerileri, sergi salonları ve millet kıraathaneleri bulunuyor. Eskisine nazaran modern bir görünüme sahip AKM'de tüm alanlar en iyi ürünlerle restore edildi. AKM'nin giriş kısmında yer alan opera küresi, 15 bin özel el yapımı kırmızı seramik kullanılarak yapımı tamamlandı. Binanın cephe kısmında gün ışığından maksimum verim alınması hedefleniyor, bu kapsamda çevreci bir anlayışla yeşil çatı sistemi yerleştirildi.

Yeni AKM'de yer alan büyük salon olarak adlandırılan opera salonu yaklaşık 4 bin 500 metrekare fuaye alanına ve 2040 kapasiteli salona sahip oldu. Salonun sahnesindeki çukur ise 118 kişilik dev bir orkestrayı alabilecek büyüklükte olduğu açıklandı.

Sahne mekaniği ve sistemleri dünyanın en önde gelen teknolojisine sahip olup, 65 metre sahne derinliğinde, 4 ana sahne asansörü yan ve arka sahnelerde 13 kompansatör asansörü ve üzerlerinde yer alacak 4 hareketli vagondan oluşuyor. Ayrıca ana sahne üzerinde 1 adet döner sahne vagonu yer alıyor. AKM'nin bütün salonları akustik, ses, ışık ve görüntü sistemleri olarak en üst seviyede malzemelerle donatıldı.

Aynı zamanda AKM'deki salonların hepsi akustik olarak dizayn edilerek kurulacak orkestra kabuğu ile konser verilmesine de olanak sağlayacak. Eski AKM'deki seramik sanatçısı Sadi Diren duvarı da hatırasını korumak adına aslına uygun şekilde yapılan merkezde, yine eski binanın opera fuayesindeki döner merdiven aslına uygun inşa edildi.

THY'den 5 ülkeye gidecek olanlara uyarı: Girişinize izin verilmeyebilir! Haberi Görüntüle

YENİ AKM NE KADARA MAL OLDU

Yeni AKM'nin fiyatı da büyük tartışma konusu oldu. 4 bin 400 metrekare taban alanına sahip #AKM'nin inşası yaklaşık 2 milyar TL'ye mal oldu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading