Yandex Metrica

Afgan gazetecinin eşinden Mehmetçiğe teşekkür: Canlarını siper ettiler

Afgan gazetecinin eşinden Mehmetçiğe teşekkür: Canlarını siper ettiler

Eşi ve çocuklarını Türkiye'ye yollamak üzere gittikleri Kabil Havalimanı'ndaki izdihamda ailesini Türk askerlerine teslim eden Afgan gazetecinin eşi Mehmetçiğe teşekkür etti.

Genel

02.02.2024, 15:03

Afganistan'da yaşayan gazeteci Ahmet Mengli, ülkede kontrolün Taliban'ın eline geçmesinden sonra eşi ve çocuklarını ülkeden uğurlamak üzere gittikleri Kabil Havalimanı'ndaki izdiham sırasında eşini ve çocuklarını Türk askerlerine teslim etti. 

Mengli'nin Türk askerine teslim ettiği eşi Hafize Mengli ve 4 çocuğu İstanbul'a geldi. Havalimanında ayağının tozuyla basın mensuplarına konuşan Hafize Mengli, "Mehmetçiğe çok teşekkür ediyorum. Bizler için canlarını siper ettiler" dedi.  

Hafize Mengli, 4 çocuğuyla birlikte sabah saatlerinde THY'nin tahliye uçağıyla İstanbul'a gelen 160 yolcu arasındaydı. İstanbul Havalimanı'nda basın mensuplarına konuşan Hafize Mengli, Kabil'de yaşayan eşinin işi nedeniyle iki ülke arasında sık sık gidip geldiğini belirtti. Kabil'den kaçmak isteyenlerin Hamid Karzai Havalimanı'nda yarattığı kaos ve izdiham nedeniyle Türkiye'ye yapılan tahliye uçuşlarına binmek için zor anlar yaşadığını kaydeden Mengli, Türk askerinin yardımıyla havalimanına girebildiğini aktardı. Mengli, "Eşim Kabil'de çalıştığı için oradaydım. Gelip gidiyordum. Ben aslında Türk vatandaşıyım. Normalde Türkiye'de yaşıyordum. Kabil'de şu an her şey normal" dedi.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

"BİZLER İÇİN CANLARINI SİPER ETTİLER"

Kendisine yöneltilen "Yaşanan olaylar karşısında endişelendiniz mi?" sorusuna Hafize Mengli, "Bir şeyi yaşamak farklı uzaktan duymak daha farklı. Ama Taliban Kabil'e geldikten sonra hiçbir problem olmadı. Sokaklar sakin. Bizi Havalimanına gümrük kapısından aldılar. Mehmetçiğe çok teşekkür ederim. Oradaki komutanlara arkadaşlara da çok çok teşekkür ederim. Bizler için canlarını siper ettiler" cevabını verdi.

Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Eman Muzaffer kimdir? Müge Anlı'ya katılan İman'ın hikayesi nedir? Haberi Görüntüle

GAZETECİ CANLI YAYINDA DUYGUSAL ANLAR YAŞADI

Diğer taraftan bir televizyon kanalına canlı yayında Kabil'de yaşananları anlatan gazeteci Ahmet Mengli, bu esnada eşi ve çocuklarını Türkiye'ye göndermek üzere iki gün boyunca havalimanında beklemek zorunda kaldıklarını dile getirmiş, ailesini Türk askerine teslim ettiği anları anlatırken, canlı yayında duygusal anlar yaşamıştı.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading