Yandex Metrica

Afetzede devletin fazla ödediği 750 bin lirayı iade etti

Afetzede devletin fazla ödediği 750 bin lirayı iade etti

Bozkurt'taki afetzede vatandaş, devletin zararlarını karşılamak amacıyla kendisine ödediği 1 milyon 100 bin 100 bin liranın 750 bin lirasını "bunda yetim hakkı var" diyerek iade etti.

Genel

23.01.2024, 18:00

Batı Karadeniz'deki sel felaketinin korkunç manzaralar ortaya çıkartırken, çok sayıda can kaybının yanı sıra maddi hasarın da görüldüğü Bozkurt'ta bir vatandaş kendilerine fazla ödenen 750 bin lirayı devlete iade etti.

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde yaşayan Feridun Akın'ın babası Harun Akın, kuyumculuk yaptığı işyerinde olduğu sırada sele yakalandı. Yeni Şafak'ın haberine göre, Baba Harun Akın'ın cansız bedeni daha sonra bu dükkanda bulundu. İlk aramalarda selden hasar gören dükkanda 500 gram civarında altın bulundu ve Feridun Akar'a babasının kuyumcu olarak çalıştığı işyerinde meydana gelen hasara ilişkin tutanak tutuldu. 

Baba Akın'ın hayatını kaybettiği dükkanında sel nedeniyle kaybolan altınlara karşılık 1 milyon 100 bin lira tutarında ödeme yapıldı. Söz konusu ödemenin sonrasında Bozkurt'ta görev yapan ekipler, dükkanın tahliyesini gerçekleştirirken bir kısım altın buldu. Babasını afette kaybeden Feridun Akın, bulunan altınların değeri olan 750 bin lirayı iade etti. 

Akın, görevlilerle iletişime geçtikten sonra 750 bin lirayı iade ederken, teşekkürlerini sundu. Akın, "Yaşanan olaydan 1 ay sonra bize verilen para 1 milyon 100 bin liraydı. Devletimiz bize bu 1 milyon 100 bin lirayı ödedi. Bu parayla bizim yüzde 60-70 civarında bir zararımız karşılanıyordu. Bizler zaten zarar olarak belirttiğimiz kısımdan kendi bulduğumuz 200-300 gramlık kısmı düşmüştük, tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyordum. Polis abilerimiz bizi aradı. Bizler de gidip polislerden dükkanda olan geri kalan altınları aldık. Bu altınları tarttık, 1 kilodan fazla altın çıktı. Yaklaşık 750 bin lira civarında bir paraya tekabül ediyordu. Biz de bu 750 bin lirayı tekrar devletimize iade ettik" dedi.

"ALMAMIZ DOĞRU OLMAZDI, BU PARADA YETİM HAKKI VAR"

Feridun akın, devletin kendilerine ödediği paranın 750 bin liralık kısmını tekrar devlete iade ettiklerini söyledi ve bunu almalarının doğru olmayacağını vurguladı. Akın, "Çünkü bu parada yetim hakkı var, bu sonuç olarak devletimizin parası. İnsanların bizlere yardım olarak gönderdiği para. Bu sonuç olarak devlete iade edilmesi gereken bir paraydı, biz de bunu yaptık. Üzerimize düşen görevi yaptık biz” ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading