Yandex Metrica
SON DAKİKA
Adana'da termometreler 47 derece sıcaklık gösterdi

Adana'da termometreler 47 derece sıcaklık gösterdi

Adana'da hava durumu mevsim normallerinin üzerinden seyrederken, şehirdeki termometreler bugün itibariyle 47 derece sıcaklık gösterdi.

Genel

23.01.2024, 17:43

Yaz mevsiminde olağanüstü sıcaklarıyla meşhur olan ilimiz Adana, son zamanlarda mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkla boğuşuyor. Meteorolojiden alınan bilgilere göre Adana'da bugün 47 derece sıcaklık hissedildi.

Eğitime kar engeli! Hakkari Valiliği duyurdu: Eğitime 1 gün ara... Haberi Görüntüle

VATANDAŞLAR PARKLARA AKIN ETTİ

Nemin artmasıyla birlikte sıcaklığın etkisinin yükselmesiyle vatandaşlar park ve yeşil alanlara akın etti. Çevre düzenlemesi yapan işçiler ise kavurucu sıcaklıkta çalışmalarına devam ettiler.

Seyhan ilçesinde yer alan Atatürk Parkı’nın çevre düzenlemesini yapan işçilerden Sevda Karaoğlu, sıcaktan bunaldıklarını ama işlerine devam etmeleri gerektiğini ifade etti. Adanalıların sıcakla mücadeleye alışık olduğunu belirten Karaoğlu, “Bizim kaderimiz olsa gerek. Burası her sene daha da sıcak oluyor. Mola saatlerimizde gölgeye koşuyoruz. Otururken bile terliyoruz” sözlerine yer verdi.

Diyarbakır'da terör örgütü PKK'ya operasyon: 26 şüpheli yakalandı Haberi Görüntüle

‘CEHENNEMİN FRAGMANI GİBİ’

Parktaki ağaçların gölgesinde oturan Sıla Birgenç ise mecbur kalmadıkça dışarı çıkmadığını fakat bugün önemli işleri için sıcağa dayanmak zorunda olduğunu ifade etti. Adana sıcağına diyecek kelime bulamadığını belirten Birgenç, "Burası sanki cehennemin fragmanı gibi. Buna rağmen Adana çok güzel bir şehir. Asla başka bir yerde yaşayamam" diye konuştu.

Arkadaşıyla parkta sohbet eden Yiğitcan Avcı ise kendisinin Adana sıcağında yandığını Rusya’da yaşayan babasının ise oradaki serin havada keyif çattığını belirterek, Rusya’ya gitmek istediğini söyledi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading