Yandex Metrica

Ablası için gittiği kursta işitme engelli eşiyle tanışıp evlendi

Ablası için gittiği kursta işitme engelli eşiyle tanışıp evlendi

Diyarbakır Sağır Hakları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği üyesi ve 3 çocuk annesi Tuba Ersöz işitme engelli ablasıyla iletişim kurmak için gittiği dernekte dernek üyesi eşi Erdal Ersöz ile tanışarak evlendi.

Genel

13.03.2024, 20:31

Diyarbakır Sağır Hakları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği üyesi Tuba Ersöz, işitme engelli ablasıyla sağlıklı iletişim kurmak için fedakarlık yaparak işaret dilini öğrenme çabasına girdi. Ersöz’ün ablasının evlenmesiyle eniştesinin davetiyle işitme engelliler derneğine gitmeye başladı. Burada kendini geliştiren Ersöz, daha sonra iki yıl gönüllü tercümanlık yaptı. 

Dernekte eşiyle tanıştıktan sonra evlenen Ersöz, ev içinde de eşi ve çocuklarıyla işaret diliyle iletişimi sağlamaya başladı. Toplumun işitme engellilerle iletişimde zayıf olduğundan yakınan Ersöz, bireylerin en azından işitme engellilerin bir yerlerde bir şeye ihtiyaçları var mı diye soracak kadar bilmelerinin gerektiğini savundu. Kendilerinin yetişemediği alanlar olduğunu dile getiren Tuba Ersöz, işitme engelli bireylerin hastanede yanlış tedaviye, adliyede yanlış işlem uygulamaya maruz kaldıklarını kaydetti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading