Yandex Metrica
SON DAKİKA

Abdullah Çatlı'nın hiç yayınlanmamış görüntüleri 28 yıl sonra ortaya çıktı

3 Kasım 1996'da meydana gelen şüpheli Susurluk Kazası'nda hayatını kaybeden Abdullah Çatlı'ya ait yeni görüntüler ortaya çıktı.

Genel

28.03.2024, 23:19

Papa II. Jean Paul suikastı soruşturmasında Mehmet Ali Ağca ile birlikte yargılanan, sonrasında ismi 80 ve 90'lı yıllarda pek çok olayla birlikte anılan Abdullah Çatlı'ya ait yeni görüntüler ortaya çıktı. 

Ermeni ASALA terör örgütünün Avrupa'da bertaraf edilmesinde pek çok operasyona katıldığı iddia edilen ve Türkiye'ye dönmesinin ardından 'Mehmet Özbay' adına düzenlenmiş sahte kimlikle yaşayan Çatlı, 3 Kasım 1996'da Susurluk'ta meydana gelen şüpheli bir kazada hayatını kaybedince bir anda Türkiye'nin ilgi odağı haline gelmişti. 

İbrahim Şahin ve Abdullah Çatlı

Çatlı'nın kazada hayatını kaybetmeden yaklaşık 1,5 yıl önce bir sünnet düğününe katıldığını gösteren görüntüler Youtube platformundaki 'TGH' adlı kanalda yayınlandı. 

Kırmızı halı serili mekana gelişinde düğün sahipleri tarafından ihtimamla karşılanan Abdullah Çatlı, beraberinde daha sonra 'Susurluk Davası' olarak bilinen soruşturmada yargılanacak Sami Hoştan'la birlikte salona giriyor. 

18 Ağustos 1995 tarihli sünnet düğününde Abdullah Çatlı'nın en yakınında bulunan isimlerden, 12 Eylül 1980 darbesi öncesi sağ-sol çatışmalarının bilinen ismi Haluk Kırcı'nın olduğu da görülüyor. 

İbrahim Şahin

Sünnet düğününde aynı zamanda dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekât Daire Başkanı İbrahim Şahin de yer alıyor. Etkinlikte bulunanların Abdullah Çatlı'ya büyük saygı duyduğu görüntülerden anlaşılıyor. 

Abdullah Çatlı ve Aziz Barnabas'ın Gazimagosa'daki mezarı

Abdullah Çatlı'nın adı, sünnet düğününden bir süre sonra Barnabas İncili'nin kurtarılması operasyonunda da geçti. İddiaya göre güvenlik birimleri, Hz. İsa'nın yaşadığı dönemde en yakınında bulunan kişilerden Aziz Barnabas'a ait İncil'lerden dördüncü nüshanın nerede olduğunu araştırırken, bu İncil'in Barnabas'ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki mezarında olduğunu keşfetti. 

İncil'in Barnabas'ın Gazimagosa'daki mezar lahitinin içinden kaçırılacağına ilişkin alınan duyum üzerine harekete geçildi ve bölgeye Abdullah Çatlı gönderildi.

Çatlı'nın olay yerine gittiğinde birtakım kişilerin Aziz Barnabas lahtini patlayıcıyla açmaya çalıştığını fark ettiği ve buradakilerle silahlı çatışmaya girdiği ileri sürüldü. Çatlı'nın, adamlarıyla birlikte buradaki kişileri etkisiz hale getirdikten sonra sözkonusu lahitten İncil'i çıkarıp bir süre sonra bunu Türkiye'ye ulaştırdığını iddia ediliyor.

Bu operasyondan bir süre sonra Abdullah Çatlı, 'Susurluk Kazası' olarak bilinen olayda can verdi.

Abdullah Çatlı, 3 Kasım 1996 tarihinde meydana gelen Susurluk Kazası'nda can verdi.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading