Yandex Metrica

ABD'nin Ankara Büyükelçi Adayı Flake'ten haddini aşan ifadeler

ABD'nin Ankara Büyükelçi Adayı Flake'ten haddini aşan ifadeler

ABD Başkanı Biden tarafından ABD'nin yeni Ankara Büyükelçi aday olarak düşünülen Jeff Flake, katıldığı Dış İlişkiler Komitesi oturumunda Türkiye'ye yönelik tehditkar ifadeleriyle haddini aştı.

Genel

23.01.2024, 18:02

Son zamanlarda sıklıkla adından ABD'nin yeni Ankara Büyükelçi adayı olarak söz ettiren Jeff Flake, Senato Dış İlişkiler Komitesi onay oturumunda Türkiye'ye yönelik tehditkar ifadeler sarf etti.

Flake, ABD-Türkiye ilişkilerinin zorluklarla karşı karşıya olduğunu söyledikten sonra yine aynı noktaya sararak, konuyu S-400'lere getirdi. F-35'ler konusunda yan çizen ABD'nin, Türkiye-Rusya ilişkilerinden duyduğu rahatsızlık kadar, S-400'lerden duyduğu rahatsızlık da aşikar. 

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

YENİ YAPTIRIMLARLA TEHDİT ETTİ

Türkiye'nin F-35 programından çıkarılıp, CAATSA yaptırımlarının uygulanmasını hatırlatan Flake, yaptırımları kaldırmanın tek yolunun S-400'lerin elden çıkarılması olduğunu söyledi ve daha da ileri giderek, Türkiye'ye tehditler savurdu. Türkiye'nin Rusya'dan silah almaya devam etmesi durumunda yeni yaptırımlarla karşılaşacağını iddia eden Flake, bir de "uyarıyorum" dedi. Fake'in o sözleri:

Türkiye ile ilişkimiz de derin zorluklarla karşı karşıya. Türkiye Rus S-400 sistemini satın alıp test etmeyi seçti. Bu eylem, tüm müttefiklerin 2016 NATO zirvesinde verdiği taahhütlere ters düştü ve haklı olarak Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasını ve CAATSA yaptırımlarının uygulanmasını tetikledi. S-400'leri elden çıkarmanın CAATSA yaptırımlarını kaldırmanın yolu olduğunu sürekli olarak yineleyeceğim. Ayrıca Türkiye'yi gelecekte Rus silahlarını satın alınmasının daha fazla yaptırımı tetikleme riski olduğu konusunda uyarıyorum.

B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün süre verildi! B sınıfı sürücü ehliyeti olanlar için duyuru: Sadece 3 gün... Haberi Görüntüle

HAYALİ BİR TÜRKİYE ANLATTI

Hadsizlikte sınır tanımayan ABD Ankara Büyükelçi Adayı Flake, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı baskıcı bir lider olarak tanımladı. Söz konusu Türkiye olduğunda, içerideki uzantılarıyla bire bir aynı dili konuşan ABD'li yetkililer gibi ABD'nin Ankara Büyükelçi Adayı da, demokrasi, basın ve din özgürlüğü üzerinden Türkiye'ye yönelik çok başka bir tablo çizen ifadeler kullandı. Flake:

Türkiye'nin bölgedeki saldırgan eylemleri ve Erdoğan rejiminin kendi halkına karşı uyguladığı baskıcı taktikler göz önüne alındığında, Türkiye'yi sorumlu tutmaktan çekinmeyecek bir büyükelçiye ihtiyacımız var. Erdoğan'ın baskısı bir demokrasiye yakışmıyor ve bir NATO müttefikine yakışmıyor. Demokrasiler gazetecileri hapse atmaz, akademisyenleri yıldırmaz ve din özgürlüğünü ihlal etmez. Kadınlara yönelik şiddeti durdurma taahhütlerinden caymaz ve siyasi muhaliflerini hapse atmaz.

Aynı Jeff Flake, daha önce senatörken 1915 olayları için 'soykırım değildir' demiş, daha sonrasında ise  geçmişte 'soykırım' olarak tanıdığını söylemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading