Yandex Metrica

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden son dakika açıklaması: Ülkelerin içişlerine karışmayız

ABD Ankara Büyükelçiliği'nden son dakika açıklaması: Ülkelerin içişlerine karışmayız

Son dakika haberine göre, Osman Kavala açıklaması yaparak Türkiye'nin içişlerine müdahale etmeye çalışan ABD'nin de aralarında bulunduğu 10 ülkenin büyükelçiliğinden geri adım geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'istenmeyen adam ilan edilecekler' talimat sonrası ABD Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından açıklama yaparak Viyana Sözleşmesinin 41. maddesine riayet etmeyi teyit ettiklerini belirtti. Yani ABD Türkiye'nin tepkisi sonrası 'içişlerinize karışmayacağız' mesajı göndermiş oldu.

Genel

23.01.2024, 18:11

Son dakika haberine göre, Osman Kavala'nın serbest kalmasına yönelik çağrı yaparak Türk yargısını açık şekilde hedef alan ABD dahil 10 büyükelçi geri adım attı. Geri adım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Bunları en kısa sürede istenmeyen adam ilan etme talimatı verdim' sözleri üzerine geldi. 

ABD GERİ ADIM ATTI

ABD Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından açıklama yaptı. Açıklamada, "18 Ekim tarihli açıklamaya ilişkin bazı soruların yöneltilmesi vesilesiyle, Diplomatik İlişkiler Hakkındaki Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesine riayet etmeyi teyit ederiz" ifadeleri yer aldı. Söz konusu madde “kabul eden devletin iç işlerine karışmamak, onun kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek” ilkelerini içeriyor. Açıklama içişlerine karışmama yönünde bir taahüt mesajı da vermiş oluyor. 

Büyükelçiliğin açıklamasında bahsedilen Viyana Sözleşmesi'nin 41. maddesi şu şekilde:

Kabul eden Devletin kanunlarına ve nizamlarına riayet etmek, ayrıcalıklarına ve bağımsızlıklarına helal gelmeksizin, bu gibi ayrıcalıklardan ve bağışıklıklardan yararlanan her şahsın görevidir. Anılan Devletin iç işlerine karışmamak da bu şahısların keza görevidir."

Gönderen Devlet tarafından kabul eden Devlet nezdinde yapılması misyonun uhdesine tevdi olunan bütün resmî işler, kabul eden Devletin Dışişleri Bakanlığı veya mutabık kalınacak başka Bakanlık ile veya aracılığıyla yürütülür.

Misyonun binaları, misyonun bu Sözleşmede belirtilen görevleri veya diğer genel uluslararası hukuk kuralları veya gönderen ve kabul eden Devlet arasında yürürlükte olan özel anlaşmalar ile bağdaşmayacak bir tarzda kullanılmaz.

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

'KAVALA' AÇIKLAMASINDA HANGİ İFADELER YER ALIYORDU?

ABD Ankara Büyükelçiliği ve diğer 10 ülkenin elçilikleri, 18 Ekim'de Gezi eylemlerinin organizatörü ve finansörü olan Osman Kavala'nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararları doğrultusunda serbest bırakılması çağrısında bulunmuştu. ABD Büyükelçiliği de çağrıyı yazılı olarak sosyal medya üzerinden yapmıştı.

Açıklamada "Osman Kavala'nın tutuklanmasının üzerinden dört yıl geçti. Davanın, farklı dosyaların birleştirilmesi ve beraat kararından sonra yeni davaların yaratılması yoluyla sürekli geciktirilmesi, Türk yargı sisteminde demokrasiye saygıyı, hukuk devleti ve şeffaflık ilkelerini gölgelemektedir." denilmişti.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading