Yandex Metrica

50 YAŞA EMEKLİLİK MÜJDESİ: Emeklilik, bakın kaç yıl öne çekildi? Kadın ve erkekler yaş farklılığı dikkat çekti

50 YAŞA EMEKLİLİK MÜJDESİ: Emeklilik, bakın kaç yıl öne çekildi? Kadın ve erkekler yaş farklılığı dikkat çekti

EYT yasasının meclisten geçmesinin ardından milyonlarca kişi emekli olmuştu. Erken emeklilik için çalışmalar devam ederken emeklilik planlaması artık 2 öne çekilecek. Kadınlarda emeklilik yaşı 51, 52, 53 ve 54, erkeklerde ise 56, 57, 58 ve 59 olacak. İşte detaylar…

Genel

23.01.2024, 20:58

EYT düzenlemesi ile birlikte milyonlarca kişi emekli olmuştu. Bu kapsamda 5 Miyon kişinin emekli olması bekleniyor. EYT’den yararlanamayanlar içinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu durumda, kısmi emeklilik seçeneği gündeme geldi. İşte, kısmi emeklilik için gereken şartlar…

KISMİ EMEKLİLİK ŞARTLARI

1- Hizmet Tespit Davası:

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun arşiv kayıtlarının incelenmesi için, günsüz girişleri olan kişiler, çalışmalarının 8 Eylül 1999 tarihinden önce olduğuna eminse, Sosyal Güvenlik Kurumu'na başvurarak arşiv kayıtlarını inceleyebilirler. Günlük kayıtlarını tespit ettirmeleri gerekmektedir.

2- Ödenmemiş Prim:

Girişi yapılmış ancak primi ödenmemiş durumda olanlar için, primin ödenmediği dönemde sigorta günleri görünmez. Bu nedenle, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışanlar emeklilik hakkı elde edemezler. Sonraki yıllarda emeklilik şartları değiştiği için bu durumun bir anlamı olmaz.

EYT'liler, şartları karşıladıklarında emeklilik için başvururken, eksik primi olanlar borçlanma veya prim ödemesi yapmayı düşünebilirler. Temmuz ayında asgari ücrette beklenen zam ile 10.000 lirayı aşması, bu ödemeleri artıracaktır. Başvuruyu Haziran sonuna kadar yapacak olanlar daha az ödeme yapacaklar. İşte detaylar.

Asgari ücrete ara zam için çalışmalar başlatıldı. Temmuz ayında yürürlüğe girmesi planlanan ara zam, 7 milyonu aşkın asgari ücretlinin gelirini artıracak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading