Yandex Metrica

30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne geliyor?

30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne geliyor?

30 Ağustos 100. yıl dönümü hakkında araştırma yapılmaya başladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı her sene ülke genelinde coşkuyla kutlanıyor. 30 Ağustos tarihi Zafer Bayramı olarak kutlanmaktadır. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne geliyor?

Genel

23.01.2024, 19:37

30 Ağustos Zafer Bayramı öncesinde resmi tatiller gündeme geldi. 30 Ağustos 100. yıl dönümünde araştırılıyor. 30 Ağustos tarihinde Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi kazanıldı. Daha sonra bu tarih ülkemizde Zafer Bayramı olarak kutlanmaya başlandı. Peki 30 Ağustos resmi tatil mi? 30 Ağustos Zafer Bayramı hangi güne geliyor?

İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi  vuruldu! İstanbul'da hareketli dakikalar! Silahlı kuyumcu soyguncu: Bir kişi vuruldu! Haberi Görüntüle

30 AĞUSTOS RESMİ TATİL Mİ?

30 Ağustos, ülkemizdeki resmî tatillerden bir tanesidir. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her sene 30 Ağustos resmi tatil olarak kutlanıyor.

Resmi tatil olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, 1935 senesinde resmi tatil olarak ilan edildi.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI HANGİ GÜNE GELİYOR?

100. senesi kutlanacak olan 30 Ağustos Zafer Bayramı bu sene salı gününe denk gelmektedir.

Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı) hangi ilde? Suluca köyü nerede? Tarkan'ın Trendyol reklamındaki köyler (Kürkçüler, Yürekli, Dağcı)... Haberi Görüntüle

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Dumlupınar'da 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkumandanlığında Büyük Taarruz zaferle sonuçlandı. Ulusal bayramlardan biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın ilan edildiği gün; Başkomutanlık Meydan Muharebesi ismiyle de bilinen Büyük Taarruz başarıyla sonuçlandı. Büyük Taarruz'da Yunan orduları İzmir'e kadar takip edildi ve 9 Eylül 1922'de İzmir'in kurtarılmasıyla Türk toprakları Yunan işgalinden kurtuldu.

İşgal birliklerinin ülke sınırlarını terk etmesi daha sonra gerçekleşse de, 30 Ağustos sembolik olarak ülke topraklarının geri alındığı günü temsil etmektedir.

İlk kez 1924 senesinde Afyon'da Başkumandan Zaferi olarak kutlanan 30 Ağustos günü, ülkemizde 1926 senesinde ilk defa Zafer Bayramı olarak kutlandı. 30 Ağustos Zafer Bayramı ülkemizde kutlanmaya devam etmektedir.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

2022 RESMİ TATİLLER TAKVİMİ

Yılbaşı: 1 Ocak  Cumartesi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Cumartesi            

Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazar           

Ramazan Bayramı: 2-4 Mayıs Pazartesi - Çarşamba        

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Perşembe

Kurban Bayramı: 9  - 12 Temmuz Cumartesi - Salı

Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cuma

Zafer Bayramı: 30 Ağustos Salı 

Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Cumartesi

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading