Yandex Metrica

28 Şubatçılar ses verdi: Ama onlar çok yaşlı, neden hapse attınız?

28 Şubatçılar ses verdi: Ama onlar çok yaşlı, neden hapse attınız?

Cumhuriyet ve Sözcü gazeteleri, başörtülü şehit annelerini askerî kışlaya sokmayan 28 Şubatçıların çeyrek asır sonra da olsa hapse atılmasına çok içerledi.

Genel

23.01.2024, 17:51

İnançlı insanlara yönelik cadı avı sahneleriyle hatırlanan 28 Şubat sürecinin mimarları çeyrek asır sonra da olsa hapsi boyladı. Aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 general, haklarında verilen müebbet hapis kararının Yargıtay tarafından onanmasıyla birlikte tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

Fetullahçı Terör Örgütü üyelerinin kılıktan kılığa girerek TSK'ya sızdığı dönemde bununla hiç ilgilenmeyip tüm enerjilerini seçimle gelmiş REFAH-YOL hükümetini devirmeye harcayan cuntacılar, başörtülülere yönelik başlattıkları cadı avını öyle bir noktaya getirmişti ki, askerî garnizonlar şehit annelerine bile yasaklanmıştı. 

İşte o karanlık dönemin TSK'daki mimarları hakkında yıllar sonra hüküm verildi. 28 Şubat sürecinin Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay Genel Sekreteri Erol Özkasnak ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 14 darbeci hapsi boyladı; üstelik sanıkların rütbeleri de söküldü.  

Darbecilere verilen cezalar Türk basınında en çok Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerini rahatsız etti. Gelişmeyi önceki gün "Yıllarca hizmet etmişlerdi: 28 Şubat sanıklarının rütbeleri sökülecek" cümlesiyle duyurarak büyük tepki çeken Cumhuriyet, 28 Şubat ağıdını bugün de gazetenin birinci sayfasından sürdürdü. 80'li yaşların üzerindeki sanıkların cezaevine giremeyecek kadar ihtiyar olduğu mesajını veren gazete, görüş aldığı 28 Şubat sevdalısı hukukçulara da şunu söyletti: "28 Şubat kararları eleştirilebilir ancak icra hareketi çıkmaz." 

Darbecilere geçmişten beri verdiği destekle bilinen eski İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, 28 Şubat yasaklarından FETÖ'nün nasıl da faydalandığını, hatta dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'nın FETÖ üyeleriyle öğrencileri Karargâh'ta ağırladığını birdenbire unutmuş göründü. "28 Şubat kararlarında laikliğin korunmasının önemi vurgulanıyor. Bu mu darbe teşebbüsü? Tavsiyeler dikkate alınsaydı FETÖ bu kadar güçlenmezdi" diyen Kocasakal, "Aklı, bilgisi, vicdanı olan hiçbir hukukçu, bunu darbe girişimi, icra hareketi olarak göremez" sözleriyle yine çok çarpıcı bir yoruma imza attı!

Emekli hâkim Albay Ahmet Zeki Üçok ise sözkonusu isimlerin daha önce FETÖ üyesi yargı mensupları tarafından da hedeflendiğini hatırlatarak 28 Şubat darbecilerini aklamaya çalıştı. 

Sözcü gazetesi ise 28 Şubat paşalarının hapsi boylamasının hıncını, geçtiğimiz günlerde sarıklı fotoğrafı ortaya çıkan emekli Tuğamiral Mehmet Sarı'dan çıkardı. Sarı'nın emekli edilmiş olması Sözcü'yü kesmemiş olacak ki, gazete Sarı'nın maaş alıyor olmasını eleştirdi. 28 Şubat'ın simge isimlerinden Çetin Doğan hakkında "Ayakta zor duruyordu" başlığını kullanan Sözcü, okuyucularının karşısına "Bu neyin intikamı" sözleriyle çıktı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading