Yandex Metrica

28. Dönem TBMM Başkanı kim oldu? Yeni Meclis başkanı seçimi ne zaman?

28. Dönem TBMM Başkanı kim oldu? Yeni Meclis başkanı seçimi ne zaman?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sona ermesi ve yeni kabinenin kurulmasıyla beraber meclis açılmış oldu. Yeni dönemde meclis başkanının kim olduğu ve meclis başkanının ne zaman seçileceği arama motorlarından sıkça araştırılmaya başlandı. 28. Dönemde hangi isimin Meclis Başkanlığını yapacağı merak ediliyor. Peki, 28. Dönem TBMM Başkanı kim oldu? Yeni Meclis başkanı seçimi ne zaman?

Genel

23.01.2024, 20:59

Geçtiğimiz günlerde 28. Dönem milletvekilleri yeminlerini etmişti. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yemin etmesi ve yeni kabineyi açıklaması ile beraber meclis şekillendi. Gözler Meclis Başkanlığına hangi ismin seçileceğine çevrildi. Vatandaşlar TBMM Başkanı seçiminin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Peki, 28. Dönem TBMM Başkanı kim oldu? Yeni Meclis başkanı seçimi ne zaman?

Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne sıklıkla temizlemeliyiz? Havlular kaç günde bir yıkanmalı? Çöp kutuları yıkanır mı? Zeminleri her gün silmek mi gerekiyor? Temizlik ile ilgili tüm bildiklerinizi unutun! Evin hangi kısmını ne... Haberi Görüntüle

TBMM BAŞKANI NE ZAMAN SEÇİLECEK?

TBMM’de yeni milletvekillerinin yemin töreniyle birlikte başlayan Meclis Başkanı seçimi için beş günlük adaylık süreci bugün saat 00.00’da sona erecek. 7 Haziran Çarşamba günü ise Meclis’in 30. başkanını belirlemek için Genel Kurul’da seçim turları yapılacak.

TBMM İçtüzüğü uyarınca Genel Kurul’daki oylamada ilk iki turda seçimin sonuçlanması için bir adayın 401 oy desteğine ulaşması gerekiyor. TBMM’deki sandalye dağılımı iktidar ve muhalif gruplarının ilk iki turda sonuç almalarına imkan vermiyor. Üçüncü turda ise salt çoğunluk yani 301 oy yeterli oluyor. Bu çerçevede Cumhur İttifakı adayının üçüncü turda Meclis Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Yeni seçilen Meclis Başkanı iki yıl boyunca bu görevi üstlenecek.

Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Hastaneyi birbirine kattı: Gözaltına alınan eşek kaçmaya çalıştı! Haberi Görüntüle

TBMM BAŞKANI ADAYLARI KİMLER?

Yİ Parti, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cihan Paçacı’yı,

YSP ise Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç’u aday olarak duyurdu.

Ardından Numan Kurtulmuş’un ismi AK Parti ve MHP’nin ortak dilekçesi ile TBMM’ye verildi.

CHP ise henüz yarışacak adayını belirlemedi. Ancak Erdoğan Toprak ile İlhan Kesici’nin ismi dillendiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading