Yandex Metrica
SON DAKİKA
25 liraya et olur mu? Zeyrek'teki kasabın koyduğu tabela kafaları karıştırdı

25 liraya et olur mu? Zeyrek'teki kasabın koyduğu tabela kafaları karıştırdı

İstanbul Fatih'teki Kadınlar Pazarı'nda bir kasabın dükkana koyduğu tabelalar kafaları karıştırdı. Sözkonusu kasap, taze kuzu etini 35, dana etini ise 25 liraya sattığını iddia ediyor.

Genel

28.03.2024, 21:08

İstanbul Fatih'teki Kadınlar Pazarı'nda bir kasabın taze dana etini 25 liradan sattığını gösteren tabelalar sosyal medyada tartışma konusu oldu. Kuzu etinin 35 lira, bir süre beklemiş eti ise 14-15 liradan tezgaha koyan esnaf tartışmalara yol açtı. 

Zeyrek'teki çarşıda karkas etleri buzdolabına koyduğu görülen Barış Kasabı'nda kuzu pirzola ise sadece 45 lira! Marketler ve diğer kasaplarda etin buradaki fiyatın en az 5 katı olduğu göz önüne alındığında sözkonusu esnafın etleri böylesine uygun fiyattan nasıl sattığı konusunda spekülasyonlar oluştu.

Kasabın dükkanına koyduğu tabelalar, karkas hayvanların Mardin, Bitlis ve Batman'dan getirildiğini iddia ediyor. Ancak gördüklerine inanamayan vatandaşlar sözkonusu fiyatlardan ötürü, camekânda satılan etlerin koyun, dana, keçi eti olduğundan bir türlü emin olamadı. 

Fakat gerçek çok geçmeden anlaşıldı. TRHaber'in aldığı bilgiye göre Barış Kasabı, o tabelaları 2004 yılında yaptırmıştı. Masrafa girmek istemediğinden ötürü 18 yıldır tabelalar değiştirilmedi. Tartışmaların odağındaki kasabın bir komşusu şöyle diyor:

"Biz bile eti üreticiden 65 liraya alıyoruz. En düşük 75-80 liraya satabiliyoruz. O tabelalardaki fiyat gerçeği yansıtmıyor. Tavuğun bile kilosu orada yazan rakamlardan daha pahalı."

Sözkonusu kasabın eski fotoğraflarında da tabelalarda aynı fiyat görünüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0


Loading