Yandex Metrica

2023 Mayıs ayı evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaş hangi illerde erken yatacak?

2023 Mayıs ayı evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaş hangi illerde erken yatacak?

SGK tarafından ödeme yapılan engelli vatandaşların bakımlarını yapan kişilerin maaşalrı her ay düzenli şekilde hesaplarına yatmaktadır. Vatandaşlar Mayıs ayının gelmesiyle beraber evde bakım maaşının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki, 2023 Mayıs ayı evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaş hangi illerde erken yatacak?

Genel

23.01.2024, 20:50

Evde engelli bireylerin bakımlarını yapan kişilere SGK her ay düzenli şekilde ödeme yapmaktadır. Bakım ihtiyaçlarına göre bakım maaşları belirlenmektedir. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte evde bakım maaşlarının ne zaman yatacağı arama motorlarında araştırılmaya başlandı. Peki, 2023 Mayıs ayı evde bakım maaşları yattı mı, ne zaman yatacak? Evde bakım maaş hangi illerde erken yatacak?

Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Meteorolojiden 17 il için sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek! Haberi Görüntüle

EVDE BAKIM MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Engellinin vasisi veya bakımını yürüten aile ya da akrabasına verilen engelli maaşları her ayın 15'i ile 31'i arasında yatırılıyor. Yatırılma tarihlerinin illere göre farklılık göstermesiyle birlikte Mayıs ayında evde bakım maaşı henüz yatmadı.

EVDE ENGELLİ BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerini E-Devlet kapısı üzerinden veya SMS yoluyla sorgulayabilirsiniz.

e-Devlet üzerinden evde bakım maaşını sorgulamak isteyen kişilerin şu adımları takip etmesi gerekmektedir:

TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın.

Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.

Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading