Yandex Metrica
SON DAKİKA
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yurt dışı seçmen oyları ne zaman sayılacak? Yurt dışında kullanılan oylar nerede saklanıyor, kaç kişi oy kullandı?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yurt dışı seçmen oyları ne zaman sayılacak? Yurt dışında kullanılan oylar nerede saklanıyor, kaç kişi oy kullandı?

14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine az bir zaman dili kaldı. Yurtdışındaki seçmenler için 27 Nisan’da başlayan oy verme işlemi 14 Mayıs saat 17:00’da sona erecek. Vatandaşlar yurt dışında kullanılan oyların ne zaman sayılacağını arama motorlarında araştırmaya başladı. Peki, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yurt dışı seçmen oyları ne zaman sayılacak? Yurt dışında kullanılan oylar nerede saklanıyor, kaç kişi oy kullandı?

Genel

23.01.2024, 20:52

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala yurt dışında oy kullanan seçmenlerin oylarını ne zaman sayılacağı hangi tarihte oy sayım işlemlerinin başlayacağı merak ediliyor. Peki, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi yurt dışı seçmen oyları ne zaman sayılacak? Yurt dışında kullanılan oylar nerede saklanıyor, kaç kişi oy kullandı?

18 Mart (bugün) İstanbul'da otobüsler ücretsiz mi, indirimli mi? İETT... Haberi Görüntüle

YURT DIŞI OYLARI NE ZAMAN SAYILACAK?

Yurt dışı oyları, tüm yurtta ve gümrüklerde 14 Mayıs Pazar günü saat 17.00'de oy verme işlemlerinin sona ermesiyle diğer sandıklarla beraber açılacak. Oy sayım ve dökümleri Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde yapılacak.

Yüksek Seçim Kurulu'ndan (YSK) alınan resmi verilere göre 1 milyon 691 bin 531 seçmen sandık başına giderek oy kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading