Yandex Metrica

20 bin kişilik Suriye Kurtuluş Cephesi, PKK/YPG'li teröristleri avlayacak

20 bin kişilik Suriye Kurtuluş Cephesi, PKK/YPG'li teröristleri avlayacak

Suriye Milli Ordusu çatısı altındaki 5 askeri grup 'Suriye Kurtuluş Cephesi' adıyla birleşti. Bu gelişme, PKK/YPG işgalindeki bölgelere yeni operasyonların habercisi olarak algılanıyor.

Genel

23.01.2024, 17:57

Suriye'de atılacak yeni adımlara işaret eden bazı gelişmeler dikkat çekiyor. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı harekât bölgelerinde Mehmetçikle birlikte görev yapan Suriye Milli Ordusu'ndaki 5 grup birleşerek 'Suriye Kurtuluş Cephesi'ni kurdu. Yakşalık 20 bin üyesi olduğu iddia edilen oluşum, sahada bundan sonraki operasyonlarda aktif görev alacak. Grubun genel komutanlığına Mutasım Abbas seçilirken yardımcısı ise Seyf Ebubekir oldu. 

Suriye Kurtuluş Cephesi bünyesinde şu gruplar bulunuyor: Hamza Özel Kuvvetler Tümeni, Mutasım Billah Tümeni, Süleyman Şah Tümeni, 20. Tümen, Kuzey Şahinleri Tugayı.

Askeri kanattaki bu gelişmeye paralel olarak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise Suriye muhalefetinin liderleriyle görüştü.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanlığına seçilen Salim el-Muslat, Suriye Müzakere Komisyonu Başkanı Annas Abdeh ve Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı Abdurrahman Mustafa'yla bir araya gelen Çavuşoğlu, "Suriye halkının meşru temsilcisi olan Koalisyon'a ve Geçici Hükümet'e desteğimiz tam" ifadelerini kullandı. 

Bu gelişmeler, 'Suriye Kurtuluş Cephesi' (SKC) üyeleriyle birlikte Mehmetçiğin, PKK/YPG terör örgütüne yönelik geniş çaplı yeni bir operasyon planının habercisi olarak yorumlanıyor. Suriye Milli Ordusu, ülkenin kuzeyinde terörden arındırılmış bölgelerin güvenliğini sağlıyor. Yeni kurulan 20 bin kişilik SKC'nin ise yakında başlayacak sıcak operasyonlarda görev alması bekleniyor. 

Suriye Kurtuluş Cephesi'nin logosu.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading