Yandex Metrica

2 yıl aranın ardından ilk kafile Umre için yola çıktı

2 yıl aranın ardından ilk kafile Umre için yola çıktı

2020 yılında yaşanan koronavirüs nedeniyle umre ziyaretleri gerçekleştirilemiyordu. Suudi Arabistan'ın 2 yıl aradan sonra kapıları açmasıyla İstanbul'dan ilk kafile yola çıktı. 2 yıl aranın ardından ilk kafile olmanın heyecanı yaşayan yolcular memnuniyetlerini dile getirdi.

Genel

23.01.2024, 22:08

2020 yılında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sebebiyle Suudi Arabistan tarafından umreve hac yasaklanmıştı.

Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Küçülen zıbını sakın atmayın! Bu yöntem sayesinde paranız cebinizde kalacak Haberi Görüntüle

UMRE ZİYARETLERİ YENİDEN BAŞLADI

Koronavirüsün etkisini yitirmesiyle birlikte yasaklar kalktı. Umre ziyaretleri tekrar başladı.

Türkiye'den de İstanbul Havalimanı Dış Hatlar Giden Yolcu Terminali'ne gelen kafiledekiler, burada bilet ve bagaj işlemlerini tamamladıktan sonra ihrama girdi. İhrama giren umreciler, niyet ve dua ettikten sonra uçağa binmek üzere pasaport kontrolünden geçti.

22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık mı? 22 Nisan bugün okul var mı? 22 Nisan'da okullar açık... Haberi Görüntüle

'İLK GRUP OLDUĞUMUZU ÖĞRENDİK HEYECANLIYIZ'

Umreye giden yolculardan Zikri Ilgar, Suudi Arabistan'ın umreye izin vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Heyecanlı olduğunu belirten Ilgar, "Daha önce umre ziyareti gerçekleştirdim ama yine ilk günkü kutsal topraklara gidişimin heyecanını yaşıyorum. İlk grup olduğumuzu öğrendik onun için de heyecanlıyız. Allah isteyen herkese nasip etsin. Ramazan umresi için niyetlendik ama hava yolları açık olmadığı için ancak bugüne nasip oldu." dedi.

Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL para ve trafikten men cezası! Milyonlarca araç sahibi için son dakika uyarısı: Uymayana 35.119 TL... Haberi Görüntüle

İLK UMRE HEYECANI

Kafilede yer alan Günay Şahin ise ilk kez umreye gittiğini söyledi.
Şahin, 2-3 yıldır bu ziyareti beklediğini kaydederek, "Bu sene nasip oldu, Allah'ın izniyle. Çok heyecanlıyım. Heyecandan söyleyecek başka bir şey düşünemiyorum. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.

Umre ziyaretini organize eden tur firmasının yöneticisi Muhammed Ali Çatar da 2 yıldan fazla bir sürüden bu yana umre ziyaretlerinin yapılamadığını belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading