Yandex Metrica
SON DAKİKA
1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu

1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınına damga vurdu

Asya ve Avrupa kıtalarını Çanakkale'de ilk defa birbirine bağlayacak olan ve 'Boğazın Gerdanlığı' olarak adlandırılan 1915 Çanakkale Köprüsü dünya basınının gündeminde. Amerikan haftalık dergi Engineering News-Record, 10 sayfasını sadece 1915 Çanakkale Köprüsü'ne ayırdı.

Genel

23.01.2024, 18:04

Çanakkale'de Asya ve Avrupa kıtalarını ilk defa birbirine bağlayacak olan ve tasarımındaki detaylarla da ilkleri barındıran 1915 Çanakkale Köprüsü, orta açıklığıyla da dünyanın en büyük orta açıklığı olan asma köprüsü.

Rüyada saat görmek ne demek? Rüyada saat takmak ne anlama... Haberi Görüntüle

ON SAYFALIK ALAN AYRILDI

318 metrelik yüksekliğiyle Çanakkale Zaferi'ni simgeleyen kuleleriyle Paris'in Eyfel Kulesi'ni geride bırakan köprü, haftalık Amerikan dergisi Engineering News-Record'un gündeminde. 

Türk şirketlerinin başlarda yer aldığı ve her yıl yayınlanan "Dünyanın En Büyük Uluslararası Müteahhitleri" listesi ile bilinen Engineering News-Record’un (ENR) en son sayısında 1915 Çanakkale Köprüsü için 10 sayfalık, özel bir alan ayrıldı.  Derginin editörlerinden Aileen Cho, Los Angeles’tan kalkıp Çanakkale’ye ulaşarak, çalışmaların sürdüğü bölgede yetkililerden bilgi aldı ve proje sahalarını yerinde ziyaret etti.

Mimarisi ve projesinin aşamalarıyla tüm dünyada inşaat sektörüne örnek olan 1915 Çanakkale Köprüsü için  ENR’da geniş bir yer ayrıldı. Önümüzdeki yıl 18 Mart 2022 tarihinde açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde, sona yaklaşıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading