Yandex Metrica

15 Temmuz'da darbecileri durduran gazi Kıntaş Kovid-19'a yenik düştü 

15 Temmuz'da darbecileri durduran gazi Kıntaş Kovid-19'a yenik düştü 

15 Temmuz gecesi darbecilere karşı verdiği mücadeleyle hafızalara kazınan 15 Temmuz gazisi Mehmet Şükrü Kıntaş, yakalandığı Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Kıntaş'ın memleketi Şanlıurfa'da son yolculuğuna uğurlandı.

Genel

23.01.2024, 18:11

Türkiye Cumhuriyeti tarihindeki en büyük ihanetin yuvası Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere hareket eden tankların egzoz deliklerini giysileriyle tıkayarak darbecileri durduran Mehmet Şükrü Kıntaş, yaşadığı İstanbul'da yakalandığı Kovid-19 virüs sebebiyle tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı var Son dakika: Malatya’da yolcu otobüsü şarampole devrildi! Çok sayıda yaralı... Haberi Görüntüle

MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VERİLDİ

Kıntaş'ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa'ya getirildikten sonra merkez Eyyübiye ilçesindeki Yusuf Paşa Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Bediüzzaman Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenaze namazına yakınlarının yanı sıra Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldığı Kıntaş, 5 çocuk babasıydı.

15 Temmuz gazisi Kıntaş, hain darbecilere verdiği mücadeleyi ve yaşanan geceyi şu ifadelerler anlatmıştı: "Tankların egzozlarını tıkadıktan sonra stop etmeye başladılar. Tanklar stop edince ben hemen tankın içine girdim. Bir tane komutan bana silah uzattı. O sırada ben de silahı elinden aldım. Çünkü o korkuyordu, Allah bizim kalplerimizden korkuyu almış onların kalplerine vermişti. Diğer askerleri de esir aldım ve oradaki polis arkadaşa teslim ettim. Ondan sonra diğer tankları durdurmaya çalıştık ve toplam 9 tankı durdurduk. Öyle bir imanla yürüyorduk ki sanki tank değil de karşımızda bir teneke parçası vardı. Bizim millet olarak bir kusurumuz varsa çok unutkan bir milletiz." 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading