Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zincir marketlerden vatandaşı kızdıran talep! Yüzde yüz zam geliyor

Zincir marketlerden vatandaşı kızdıran talep! Yüzde yüz zam geliyor

Zincir marketlerin poşet fiyatlarına yüzde yüz zam istediği belirtildi. PAGEV ise marketlerin zam isteğine 'Dar gelirli vatandaşın sırtındaki yük ağırlaşmış olur' ifadeleriyle tepki gösterdi.

Ekonomi

23.01.2024, 18:23

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2022 yılında uygulanacak poşet fiyatlarını görüşmek üzere taraflarla bir toplantı gerçekleştirdi. 

Poşet üreticileri, meslek örgütleri, sivil toplum örgütleri, tüketici dernekleri ve Türkiye'deki en büyük zincir marketlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda zam konusu tartışmalara konu oldu. 

Bugünkü altın fiyatları nasıl 14 Mart 2024? Gram, çeyrek, yarım,... Haberi Görüntüle

YÜZDE 100 ZAM İSTENİYOR

Plastik poşet fiyatlarının 2022 yılunda yüzde 100 zamlanıp 50 kuruşa satılmasını talep eden zincir marketlerin fiyat teklifinde ısrarcı olduğu bildirildi. 

2019 başından bu yana poşetler 25 kuruştan satılıyordu. 

Promosyon başvuruları nasıl yapılır? Promosyon başvurusu ne zaman, başvurular başladı... Haberi Görüntüle

PAGEV'DEN ZAM İSTEĞİNE SERT TEPKİ 

Zincir marketlerin zam isteğine karşı PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu sert tepki gösterdi. 

Çevresel sebeplerle poşetlerin ücretli hale getirildiğini ifade eden Eroğlu, market sahiplerine kalan payın giderek azaldığını ve gözlerin 2022 için yeniden değerleme oranına çevrildiğini belirtti. 

BİM AKTÜEL ÜRÜNLERİ GELDİ! 15 MART CUMA BİM aktüel ürün... Haberi Görüntüle

MARKETLER POŞETTEN BİLE KÂR YAPMAK İSTİYOR

Eroğlu, "2022’de poşete zam yapılmaz ise 25 kuruş tamamen devletin kasasına gidecek ve marketlerin payı sıfırlanmış olacak. Bunun önüne geçmek isteyen zincir marketler, 25 kuruşluk fiyatın yüzde 100 zamlanarak poşetin tüketiciye 50 kuruşa satılmasını istiyor. Böylece 2019 yılından önce poşeti kendi parasıyla alıp müşterisine ücretsiz sunan zincir marketler, zam üzerinden poşetten para kazanmaya devam etmeyi hedefliyor” dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading