Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zincir marketler uçuşa geçti! Ayçiçek yağına rekor zam: İşte yeni fiyatlar

Zincir marketler uçuşa geçti! Ayçiçek yağına rekor zam: İşte yeni fiyatlar

Fiyatı en çok artan ürünlerden biri olan ayçiçek yağı bir kez daha zamma uğradı. 2021 sonunda küçük bir indirim yapılsa da 5 litrelik yağın fiyatı tekrar 120-140 TL seviyelerine ulaştı.

Ekonomi

23.01.2024, 18:46

2021 yılında fiyatında en çok artış görülen ürünlerden biri olan ayçiçek yağında tekrar olağanüstü zamlar görülmeye başlandı. 

Birkaç gün önce 110 TL olan 5 litrelik ayçiçeği yağı şuan 140 TL seviyelerinden satılmaya başlandı. 

Yağ fiyatlarındaki bu ekstrem yükselişin sebeplerini ve çözüm önerilerini Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği (BYSD) Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil anlattı. 

Gram altın sonrası o altında da kıtlık yaşanabilir! Uzman isim... Haberi Görüntüle

AYÇİÇEK YAĞI İHTİYACI İTHALATLA KARŞILANIYOR

Hasat dönemi sonrasında ülkemizin ürettiği hammaddenin bitmek üzere olduğunu aktaran Helvacıgil, "Her yıl olduğu gibi, yeni hasat dönemine kadar ülkemizin ihtiyacını bundan sonraki dönemde ithalatla karşılayacağız" diye konuştu.

İş arayanlar dikkat! İŞKUR resmen duyurdu: 14 ilde 7234 TYP'li... Haberi Görüntüle

1,7 MİLYON TON ÜRETİLDİ

Pandemiden dolayı Türkiye'de ve dünyada bitkisel yağ piyasalarının çok sıkıntılı geçtiğini belirten Büyükhelvacıgil, ayçiçek yağının 1.7 milyon ton civarında üretimi gerçekleştiğini ifade etti. 

Altın 2024 yılında 4000 TL olacak iddiası! Uzmanların yeni gram... Haberi Görüntüle

KARADENİZ'DE ÜRETİM REKORU KIRILDI

Yıllık ihtiyacın 2.5-3 ton civarında olduğunu söyleyen, Büyükhelvacıgil, 2021 yılında Karadeniz Bölgesi'nde üretim rekoru kırıldığını açıkladı. 

Türkiye'nin yükselişi SP Global'e yansıdı! Türkiye için büyüme 60 baz... Haberi Görüntüle

DOĞRU ÜRETİM STRATEJİSİ İTHALATI BİTİRİR

Bir yılda ayçiçek yağı ithalatına 3,5 ila 4 milyar dolar harcandığını belirten Büyükhelvacıgil, "Güçlü bir sanayimiz ve Avrupa standartlarının üzerinde bir alt yapımız var. Doğru bir üretim planlaması ile ayçiçeğinde dışa bağımlılığı sona erdirerek dünyada fiyat dalgalanmalarında daha az etkilenir ve üreticinin de sanayicinin yüzünü güldürebiliriz" dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading