Yandex Metrica
SON DAKİKA
Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek? Tüm emeklilerin aklındaki o soru yanıt buldu! İşte 7500 TL'yi bankamatikten çekeceğiniz tarih

Zamlı emekli maaşları ne zaman ödenecek? Tüm emeklilerin aklındaki o soru yanıt buldu! İşte 7500 TL'yi bankamatikten çekeceğiniz tarih

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkarıldığını duyurmasının ardından zamlı emekli maaşlarının ne zaman ödeneceği merak konusu oldu. İşte, 7 bin 500 TL'yi bankamatikten çekeceğiniz tarih...

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltileceğini duyururken AK Parti ise yüzde 36'nın üzerindeki zammın önümüzdeki hafta Meclis'e geleceğini duyurdu. 

Emeklileri ilgilendiriyor! Emekli bayram ikramiyesi ne zaman yatacak, ödeme günü... Haberi Görüntüle

ZAM ORANI YÜZDE 114'ÜN ÜZERİNDE

Yüzde 36'nın üzerindeki zam oranı ile  2023 Ocak emekli zammı öncesi 3500 TL olarak uygulanan en düşük emekli maaşı yasal düzenleme sonrası kümülatif olarak yüzde 114'ün üzerinde zam almış olacak. Emekli maaşı zammı düzenlemesinden EYT'liler de faydalanacak. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de ayrıca, bayram ikramiyeleri için çalışmaların yapıldığını bildirdi. 

Araç sahiplerine ceza kapıda! 1 Nisan'dan itibaren kurala uymayana 2... Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DUYURDU

Bakan Bilgin'in alternatif modelleri içeren çalışması sonrası emekliye zam düzenlemesi Erdoğan'a sunuldu. Emekliye zam konusunda açıklamalarda bulunan Erdoğan, "En düşük emekli aylığını 7 bin 500 liraya yükseltme kararı aldık. Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

DMM'den ÖTV ve KDV'ye zam iddialarına yalanlama: 'Spekülatif haberlere itibar... Haberi Görüntüle

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA MECLİS'E GELECEK

En düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye çıkarılması için TBMM'de yasal düzenleme yapılacak. Bu düzenlemenin önümüzdeki hafta içi Meclis'e gelmesi ve hızlı bir şekilde yasalaşması bekleniyor.

AK Parti Grup Başkan vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekliye zam düzenlemesinin önümüzdeki hafta için yasalaşarak Resmi Gazete için Erdoğan'ın onayına sunulacağını açıkladı. 

Emeklilere 100 bin TL karşılıksız destek! PTT 2024 yılında emeklilere... Haberi Görüntüle

2023 EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ

Emekliler Ramazan ve Kurban Bayramı öncesi her yıl toplamda 2 kez olmak üzere bayram ikramiyesi alıyor. Bayram ikramiyesi mevcut durumda bin 100 TL olarak uygulanıyor. Bakan Bilgin EYT'lileri de kapsayacak şekilde bayram ikramiyesi dahil emeklilere rahat nefes aldıracak çalışmaların yapıldığını bildirdi. Bayram ikramiyeleri için 2000-3000 TL arasında bir rakamın belirlenmesi bekleniyor.

Emekli kartı nedir? Emekli kartı avantajları neler, nerelerde kullanılır? Emekli... Haberi Görüntüle

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Emekliler SSK ve Bağ-Kur emeklileri tahsis numarasına göre her ayın 17'si ile 28'i arasında maaşlarını alıyor. Emekli zammı düzenlemesi sonrası zamlı maaşların Nisan ayında hesaplara yatması bekleniyor.  Burada Ramazan Bayramı öncesinde ödemelerin erkene çekilerek yapılması da gündemde yer alıyor. Eğer ödemeler erkene alınmazsa; SSK'lı emekliler 17-26 Nisan arasında,  Bağ-Kur'lular 25-28 Nisan arasında zamlı maaşlarını alacak. Zamlı emekli maaşı ödeme takvimi ise şu şekilde:

Altın yatırımcıları 'cuma gününe' dikkat! Dünyaca ünlü bankadan uyarı: Piyasa... Haberi Görüntüle

SSK EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

  • Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,
  • Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,
  • Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,
  • Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,
  • Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında ödeme alacak.

Milyonlarca emekliye ramazan ayı başlarken iki müjdeli haber birden geldi. Erdoğan'ın dün katıldığı canlı yayında 5 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltileceğini müjdelemesinin ardından emeklilerin 1.100 lira olan bayram ikramiyeleri de artırılacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading