Yandex Metrica

Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri açıklandı mı? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

Zamlı emekli maaşı ödeme tarihleri açıklandı mı? 2023 en düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek müjdeli haberi verdi. Müjdeyle birlikte 2023 En düşük emekli maaşı ne kadar, kaç TL oldu soruları yanıtı merak ediliyor. Alınan karar ile en düşük aylık yüzde 40'a varan artış yaşayacak. İşte, En düşük emekli maaşı zammı?

Ekonomi

23.01.2024, 20:37

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, en düşük emekli aylığını yükseltmeye yönelik çalışma yürüttüklerini ifade etmişti. Bu noktada milyonlarca emekli, ''2023 Emekli maaşları ne kadar oldu, kaç TL, ek zam mı geldi?'' sorularına yanıt ararken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan konu ile ilgili müjdeli bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşı için yeni rakamı canlı yayında açıkladı. 

Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415 TL taksitle ev sahibi olacak! İşte başvuru şartları... Halkbank'tan 'Canım Evim Konut Kredisi' müjdesi! Ev almak isteyenler 4.415... Haberi Görüntüle


EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ARTTI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.  Erdoğan, en düşük emekli maaşı rakamını yükselttiklerini açıkladı.

TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi TCMB Başkanı Karahan'dan enflasyon açıklaması: Net tarih verdi Haberi Görüntüle

2023 EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in alternatifli çalışması sonrası emekliye zam düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu.

En düşük emekli aylığı yüzde 36'nın üzerinde artışla 7500 TL olacak. Böylece taban aylıkta kümülatif artış yüzde 114'ü geçti. En düşük emekli maaşı Ocak 2023 öncesi 3500 TL olarak uygulanıyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 bin 500 TL olan en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılma kararı alındığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu ile ilgli olarak şunları söyledi; 

"Emeklilerle ilgili çalışmamızı yaptık ve bu rakamı da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla yaptık. Açıklamak yine bana kaldı.

Bu akşam buradan güzel müjdeyi vermiş olayım. Bunu 7 bin 500 lira olarak bu akşam buradan açıklamış oluyoruz.

Milletimize, tüm emeklilerimize hayırlı ve uğurlu olsun."

Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Satanlar dizlerini dövecek! Hatice Kolçak'tan flaş konut yorumu: Rekora gidiyor Haberi Görüntüle

ZAMLI EMEKLİ MAAŞI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

En düşük emekli maaşının yükseltilmesi emekliler tarafından memnuniyetle karşılanırken gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi yönündeki kararın ilerleyen günlerde yasalaşması ve zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması öngörülüyor. 

Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı gelecek? Rakıya zam mı geliyor 2024? Cuma günü rakıya zam mı... Haberi Görüntüle

BAYRAM İKRAMİYESİ DE  ARTACAK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçtiğimiz gün Türkiye Emekliler Derneği'ni ziyaret etti. Burada emekli maaşları ve bayram ikramiyesi konusunda talepleri dinleyen Bakan Bilgin basın toplantısı düzenledi.

Bakan Bilgin'in emekliye zam ve bayram ikramiyesi ile ilgili açıklamaları şöyle gerçekleşti: Enflasyonun tahribatına özellikle çalışanlar, emekliler maruz kalıyorlar. Onları sosyal devlet sorumlulu bilinciyle ne kadar koruyabilirsek bunu o kadar koruyalım. Bu bakımdan bilginiz gibi asgari ücreti bu düzeyde gerçekleştirdik. Bunun yanında emeklilerin aldığı bayram ikramiyesi var bütün bunları birlikte değerlendiren alternatif bir çalışmamız var. Bu çalışma EYT düzenlemesi kapsamında emekli olanları da kapsayacak. Emeklilere rahat nefes aldıracak, hiç olmazsa bu yıkıcı enflasyon şartlarını ortadan kaldıracak düzenlemeyi ayrıntılı şekilde zaten ben çalıştım.
Depremin etkisi ve çalışmalarından dolayı bir müddet bu ertelenmiş oldu. Bu hafta içerisinde en geç önümüzdeki hafta başında Cumhurbaşkanımıza arz edeceğim. Nihayet tüm bu karar süreçlerinin siyasal sorumlusu Sayın Cumhurbaşkanımıza aittir.


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading