Yandex Metrica

Yüzde 100 zam kararı verilmişti! Yurt dışı çıkış harcı zammında yeni gelişme

Yüzde 100 zam kararı verilmişti! Yurt dışı çıkış harcı zammında yeni gelişme

Meclisin açılmasıyla birlikte torba yasa gündeme gelmiş, yurt dışı harcı hakkında yeni bir düzenlemeye gidilmişti. Harca yüzde 100 zam yapılacağı açıklanmıştı. Ancak konuyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Ekonomi

02.04.2024, 19:47

Hükümet, Meclis'e yeni torba yasa sunmaya hazırlanıyor. Bu torba yasada yurt dışı harcıyla ilgili de yeni bir teklif yer alıyordu. Yurt dışı çıkış harçlarına yüzde 100 oranında düzenleme yapılması planlanıyordu. Tepki çeken teklifin ardından yeni bir karar alındı.

'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini açıkladı! 'Ayrışmanın Ortasında Dayanıklılık 'başlığıyla yayımlandı! IMF, Türkiye için büyüme tahminini... Haberi Görüntüle

YURT DIŞINA ÇIKIŞ HARCI ZAMMI İPTAL EDİLDİ

Hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı işçi, işveren ve muhtaç kesimlere yönelik destekleri içeren torba yasa teklifinin içinde yurt dışına çıkış harcı hakkında yeni bir düzenleme yapılacaktı. Düzenlemeye göre; harç ücreti 150 liradan 300 liraya artırıldı.

Harca yapılan yüzde 100'lük zam tartışmalara neden olmuştu. Edinilen bilgilere göre harç ücretleriyle ilgili bilgiler torba yasadan çıkarıldı. 

Yurt dışına çıkış harcı, geçtiğimiz yıl mart ayında Resmi Gazete'de yayınlanan kararname ile 50 TL'den 150 TL'ye çıkarılmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading