Yandex Metrica

Sitede Ara

Yüksek emekli maaşı için kritik detay! 200-300 lira daha yüksek maaş almak için bunu yapın…

Yüksek emekli maaşı için kritik detay! 200-300 lira daha yüksek maaş almak için bunu yapın…

Kıdem tazminatı emekli ve çalışanların yakından takip ettiği konular arasında yer alıyor. 2008 yılı bu süreçte öne çıkan bir tarih oluyor. Prim ve sigortası henüz dolmamış olanlar da artık kıdem tazminatı talebinde bulunabilirler..

Ekonomi

23.01.2024, 20:06

2008 ve evvel işe başlayan vatandaşlar emeklilikte diğer kişilere göre daha avantajlıdır. 2008 senesinden evvel işe başlayan ve sigorta girişi yapan vatandaşların emeklilik maaşları da son 7 senelik çalışmalarının son 3.5 senesi hesaba katılarak hesaplanacaktır. Ve bir başka üstünlükleri ise 2008 senesinden evvel işe başlayan bireylerin emekli olduktan sonra da çalışmaya devam etmelerine imkân sağlanıyor.

Kişilerin çalışma ömürleri boyunca çoğu yerde değişik sigortalılık statüsünde farklı şekillerde çalışmışlardır.

Bir vatandaş 2008 senesinden evvel işe başlayıp ilk olarak BAĞ-KUR ile başlamışsa ve son 3,5 senesinde SSK şeklinde sigortası ödenmişse o vatandaş SSK'dan emekli olma hakkını kazanmıştır.

Fakat son 7 senede iki değişik sigorta ödenmişse ve bu ödenen süre boyunca birbirine eşit ise bu halde en son ödenen sigorta şekline göre emekli olmuş olacaktır.

Peki 2008 senesinden sonra işe başlayan vatandaşlar için hal nasıldır? 2008 senesinden sonra sigorta başlangıcı yapılan vatandaşlar amacıyla en çok ödenen sigorta türünde emekli olmaktadırlar.

Peki, daha yüksek maaş almak mümkün mü?

2008 yılından evvel sigorta başlangıcı olan vatandaşlar daha çok maaş alabilme şanslarına sahiptirler.

2008 yılından evvel sigorta başlangıcınız var ise son 3.5 senelik sigorta ödemeniz hangi şekilde yapıldıysa o şekilde emekli olursunuz.

Böylece alacağınız maaş da buna göre şekillenecektir. Son 3.5 senelik sigorta ödemeniz SSK üzerinden ise SSK üzerinden emekli olursunuz.

SSK üzerinden emekli olan vatandaşlarda BAĞ-KUR'dan emekli olan vatandaşlara kıyasla 200-300 lira arasında daha çok emeklilik maaşı alabilmektedirlar.

Bütün bu veriler ışığında SGK - SSK ve Bağkur hususu gündeme geldiği vakit karşımıza birbirinden değişik maaş seçenekleri çıkmaktadır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading