Yandex Metrica

Yüksek doğalgaz faturasını önlemenin yolu bulundu! Türklerden müthiş çözüm! Sadece 500 lira ile kışı geçiriyor

Yüksek doğalgaz faturasını önlemenin yolu bulundu! Türklerden müthiş çözüm! Sadece 500 lira ile kışı geçiriyor

Elektrik ve doğal gaz faturalarına gelen zamlardan sonra vatandaşlar yüksek faturalara çözüm aramaya başladı. Mersin’de ısıtma sektöründe çalışan Muhammet Çiçeklidağ, bir ailenin en fazla 500 lirayla kışı geçirebileceği bir soba üretti.

Ekonomi

23.01.2024, 18:47

10 yıldır ısıtma sektörü içerisinde yer alan, endüstriyel buhar ve ısıtma kazanları ile doğal gaz ısı sistemleri üzerine çalışan 39 yaşındaki Muhammet Çiçeklidağ, pelet sobasına kendi tasarımlarını da ekleyerek, cep ve çevre dostu yeni bir soba üretti.

Sanayi sitesindeki iş yerinde 2 yıl boyunca üzerinde çalıştığı sobanın özelliklerini İHA muhabirine anlatan Çiçeklidağ, fikrin kömür sobasının zahmetinden ve maliyetinden bıkması üzerine yaptığı araştırmayla ortaya çıktığını söyledi. Evinde yıllarca katı yakıtlı soba kullandığını belirten Çiçeklidağ, “500 kilogram kömür, 300-400 kilogram da tahta yakıyorduk. Kömürlü sobalarda tütme vardı, perdeler karardı. Ayrıca yakıt maliyetleri, kovayı her gün değiştirme, yağmur altında çöpe gidip külünü dökme gibi zahmetleri vardı.

Baktık internette yurt dışı uygulamalarda tasarruflu cihazlar var; pelet sobasını internette görünce ‘bundan yapalım’ dedik ve yaptık. Pelet sobasıyla 275 kilogram yakıtla kışı bitirdik” dedi.

AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak duyuruldu: Her ay 325 euro ödeme! AB destekli proje o illerde başlıyor! SGK'dan son dakika olarak... Haberi Görüntüle

'İKİ YIL BOYUNCA ÇALIŞTIK'

İki yıl boyunca aralıklarla bunun üzerinde çalıştık, en son bu kış burada sadece alevi seyrettik. Artık sobayı tutturduk ama alevimizi tutturamadık, cam kirleniyordu, ‘bunun önüne geçelim’ dedik. Endüstriyelden aldığımız eğitimler ve tecrübeler neticesinde sobanın içinde optimum yanma ve lineer yanma dediğimiz olayı gerçekleştirmeyi başardık” diye konuştu.

Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek ipucunu verdi Temmuzda memur ve emekliye yüzde kaç zam yapılacak? Bakan Şimşek... Haberi Görüntüle

TASARIMI ÖZGÜN

Sobayı kendisinin icat etmediğini, piyasada bulunduğunu, ancak kendi tasarımlarını eklediğini anlatan Çiçeklidağ, “Fakat şu an bizim oluşturduğumuz tasarım ve yakma sistemi sadece bize özgü. Kül yeri, üç kademeli yanma sistemi var içerisinde. Birinci kademede yakıt çok hızlı bir şekilde dökülüyor, ikinci kademede dökülen yakıt yanmasını tamamlıyor, üçüncü bölümde köz halinde tamamen küle dönüşerek yanmayı sürdürüyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading