Yandex Metrica
SON DAKİKA
YÖK'ten öğrencileri sevince boğan karar! 9 ay boyunca geri ödemesiz kredi verilecek: Başvuru yapmak için

YÖK'ten öğrencileri sevince boğan karar! 9 ay boyunca geri ödemesiz kredi verilecek: Başvuru yapmak için

YÖK ve Türk Mühendisler ve Mimarlar Odaları Birliği işbirliği ile 2022-2023 eğitim- öğretim yılında öğrencilere geri ödemesiz 3500 TL burs ödemesi yapılacak. İşte YÖK bursunun detayları...

Ekonomi

13.02.2024, 18:57

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek ‘ Harita ve Geomatik Mühendisliği Mesleğinin Gelişimi İçin İş Birliği Protokolu ’ne imza attı.

Bitcoin (BTC) halving ne zaman, hangi tarihte başlıyor 2024? Haberi Görüntüle

AYLIK 3500 TL GERİ ÖDEMESİZ BURS

HKMO tarafından YKS yerleştirme sonuçlarına göre 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı için öğrencilere verilecek net burs miktarı aylık 3.500 TL olacak. Eğitim bursu miktarı her eğitim ve öğretim yılı başında HKMO tarafından belirlenip YÖK’e bildirilecek. Burslar her eğitim ve öğretim yılında 9 ay süresince öğrencilere ödenecek.

Öncelikle bu programları tercih edecek adayların YKS yerleştirme puan türündeki puanına göre alanında ülke geneli ilk 30 bin sıralaması içinde yer alması gerekecek.

Peş peşe gelen zamlardan sonra sürücüleri rahatlatacak haber! Akaryakıta yeni... Haberi Görüntüle

BURS ŞARTLARI

YKS tercihlerinde; Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (Türkçe ve İngilizce), Karadeniz Teknik Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi başta olmak üzere üniversitelerin Harita ve Geomatik Mühendisliği Programlarından birine yerleşmiş olması gerekirken üniversitelerin Harita ve Geomatik Mühendisliği Programlarına program bazında ilk 4 sıradan yerleşmiş olması şartı aranacak.

Öğrencilerin eğitim burslarından eğitim süreleri boyunca yararlanabilmeleri için her eğitim ve öğretim yılında genel not ortalamalarının 4 üzerinden en az 2.8 (100 üzerinden en az 70) olması şartı aranacak.

Emekli bayram ödemeleri ne zaman, hangi tarihte yatacak 2024? Emekli... Haberi Görüntüle

İŞ BULMALARI KONUSUNDA YARDIMCI OLACAK

İmzalanan bu protokol kapsamında öğrencilerin sektörel becerilerinin geliştirilmesi amacıyla iş yeri eğitiminin artırılması ve staj eğitimlerinin geliştirilmesi sağlanacak. Ayrıca, HKMO burs alan öğrencilere mezuniyetleri sonrasında talepleri halinde iş bulmaları konusunda kamu kurumları ve özel sektör nezdinde yol gösterici ve yardımcı olacak.

Harita ve Geomatik mühendisliği mesleği; ülkemizdeki imar, kamulaştırma, gayrimenkul değerleme, kadastro, toplulaştırma faaliyetleri gibi arazi-arsa yönetim faaliyetlerinin yanında coğrafi ve mekânsal bilgi sistemlerinin oluşturulması ve yönetilmesi; yol, köprü, baraj, tünel, bina, altyapı tesisleri gibi birçok mühendislik yapısının inşası; uzay ve uydu tabanlı sistemler ile lazer tarama teknolojilerinin çok yönlü kullanılması noktasında dijital yaşamın her alanında konumsal bilgiye dayalı çalışmalar üreten ve hizmetler sunan kritik bir meslek disiplinidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading