Yandex Metrica

YKS tercihlerinde bu üniversiteyi tercih edene geri ödemesiz 10 bin TL burs verilecek!

YKS tercihlerinde bu üniversiteyi tercih edene geri ödemesiz 10 bin TL burs verilecek!

Milyonlarca öğrenci üniversite tercih döneminde bölüm ve üniversite incelemesi yapıyor. YKS tercih döneminde o üniversiteden sayısal alanda ilk 3 bine giren öğrencilerine burs imkanı sağlanacağı açıklandı. 5 bin ile 10 bin TL arasında değişen bursların 9 ay boyunca verileceği ve geri ödemesiz olduğu açıklandı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:36

Üniversiteler, nitelikli öğrencilerin kendi fakültesinde eğitim alması için çeşitli burslar verdiğini açıklamaya başladı. YKS tercih dönemi devam ederken bu üniversitelerden biri sayısal alanda ilk 3 bine giren öğrencilerine burs imkanı sağlanacağı duyurdu. Üniversites rektörü tarafından duyurulan haber sonrasında öğrencilerin tercih etmesi gereken bölümler açıklandı.

Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok kısa sürede... Altın fiyatlarında yeni rekor: Altın uzmanlarından yorum: 3000 TL çok... Haberi Görüntüle

ÇUKUROVA ÜNİVERİTESİ'NDEN GERİ ÖDEMESİZ BURS FIRSATI

Öğrencilerin eğitim masraflarını karşılayabilmesi için devlet kurumları ve özel vakiflar burs imkanı sunuyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı için burs veren kurumlar açıklama yapmaya başladı. Çukurova Üniversitesi rektörü, kendi üniversitelerini tercih eden ve LGS sınavında ilk 3 bine giren öğrencilerine başarı oranlarına göre geri ödemesiz burs verileceği açıkladı. Öğrencilerin burs ihtiyacını Çukurova Üniversitesi Sanayi İşbirliği Vakfı karşılayacak.

Herkes zam yaparken onlar indirim yaptı! Sigaradaki fiyat değişimi etiketlere yansıdı: İşte yeni sigara fiyatları Herkes zam yaparken onlar indirim yaptı! Sigaradaki fiyat değişimi etiketlere... Haberi Görüntüle

BURS ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Çukuronva Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel burslar hakkında şu sözleri kullandı:

"2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavında mühendislik ve tıp alanlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve Çukurova Üniversitesini tercih öğrencilerimizden sayısal puan türünde; İlk 100’e girenlere ayda 10.000 TL, 101 ile 500 arasına girenlere ayda 8.000 TL, 501 ile 1.000 arasına girenlere ayda 7.000 TL, 1001 ile 2.000 arasına girenlere ayda 6.000 TL ve 2001 ile 3.000 arasına girenlere ayda 5.000 TL burs desteği sağlanmasına karar verilmiştir."

Meryem Tunçel sözlerine şöyle devam etti:

"Burs verilen öğrenciler, belirlenen bir ortalama notun altına düşmemeleri, yıl kaybetmemeleri ve disiplin cezası almamaları kaydıyla, eğitimleri boyunca her yıl Ekim ayından başlamak üzere dokuz ay boyunca geri ödemesiz bursla destekleneceklerdir."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading