Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip Tokat Yeni Havalimanı açılıyor

Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip Tokat Yeni Havalimanı açılıyor

Yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip Tokat Yeni havalimanı, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla hizmete açılacak.

Ekonomi

23.01.2024, 19:02

Tokat-Turhal kara yolu Pazar kavşağında 1995 yılında yapılan havalimanı, 2001'de bazı sorunlar nedeniyle uçuşlara kapatıldı. 2006'da tekrar hizmet vermeye başlayan havalimanında 2008 yılında durdurulan uçuşlar, 2010'da yeniden başladı. Havalimanındaki tarifeli uçuşlar, 2017 yılının Nisan ayından bu yana yapılmıyor. Pist ve altyapı sorunları nedeniyle orta ve büyük gövdeli uçakların iniş yapamadığı havalimanının yakınlarındaki Küçükbağlar köyündeki caminin minaresi de uçuş güvenliği açısından risk oluşturduğu gerekçesiyle 2008 yılında kısaltıldı. Kentte 2018 yılında eski havalimanının yanında inşasına başlanan yeni havalimanı ise tamamlandı ve bugün hizemete girecek. Büyük gövdeli uçaklar ve kargo uçaklarının da iniş yapabileceği yeni havalimanının apronu, 7 uçak park kapasiteli olacak. Pisti 2 bin 700 metre uzunluğunda olacak yeni havalimanının hizmete girmesiyle Tokatlılar, uçak yolculuğu için çevre illere gitmek zorunda kalmayacak.

Emeklilere sürpriz Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi! Promosyon ödemeleri az önce belli... Haberi Görüntüle

HAFTADA 7 GÜN UÇUŞ

Yeni havalimanı altyapı projesi kapsamında pist, apron, taksi yolu, çevre güvenlik duvarı, çevre güvenlik yolu, hava seyrüsefer yardımcı istasyonunun inşaatı tamamlandı.Üst yapı ikmal projesi kapsamında da iç ve dış hatlar, yolcu salonları, VIP salonun bulunduğu terminal binası, ARTT istasyonu, ısı merkezi, güç merkezi, garaj binası ile nizamiye binalarında ise son düzenlemeler yapılıyor. Yaklaşık 550 milyon liraya mal olan Yeni Tokat Havalimanı'nın faaliyete geçmesiyle tarım kenti olan Tokat'ta ihracatın da artması öngörülüyor. Havalimanından, açılışın ardından haftada 7 gün uçuş yapılacağı belirtildi.

Erken emekli olmak isteyenlere müjde! 10 yıllık sigorta yeterli olacak:... Haberi Görüntüle

HAVACILIĞIN 'ALTIN DEVRİ'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla açılışı gerçekleşecek olan ve yıllık 2 milyon yolcu kapasitesine sahip Tokat Yeni havalimanında incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, son 20 yılda ulaşımda mega projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayarak, havacılığın "altın devri" olarak nitelendirebilecek bu dönemde Türkiye'yi baştan başa çağdaş yeni havalimanlarıyla donattıklarını söyledi. Mevcut havalimanlarını da modernize ettiklerini anlatan Karaismailoğlu, güneyden kuzeye, doğudan batıya Anadolu'nun dört bir yanına dünyanın yakından takip ettiği modern terminaller inşa ettiklerini, bu eserler zincirine bir yenisinin daha eklendiğini ifade etti.

5 bin 600 TL bayram müjdesi! Emekliye ek zam gelecek... Haberi Görüntüle

'YILLIK YOLCU KAPASİTESİ 2 MİLYON'

Tokat Yeni Havalimanı'nın bölgenin göz bebeği olan şehrin kalkınma seferberliğini daha da ileri noktaya taşıyacağına dikkati çeken Karaismailoğlu, "Tokat Yeni Havalimanı'nın, 16 bin 200 metrekarelik terminal binası bulunuyor. Yıllık yolcu kapasitesi 2 milyon. Teknik blok ve kule 2 bin 300 metrekare, apron 5 yolcu ve 2 kargo olmak üzere 7 uçak park kapasitesine sahip. Pistin uzunluğu da 2 bin 700 metre olarak inşa edildi." diye konuştu.

Çalışanlara yıllık izin ücreti müjdesi: Yargıtay başvurdu Anayasa Mahkemesi iptal... Haberi Görüntüle

'İSTİHDAM OLUŞURUP EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK'

Karaismailoğlu, havalimanlarının bulundukları bölgeye istihdam oluşturarak ekonomiye katkı sağladığını belirterek, Tokat Yeni Havalimanı'nın yalnızca iş alanlarının geliştirilmesine, yeni iş sahalarının açılmasına öncülük etmekle kalmayacağını, aynı zamanda çevresindeki yerleşim merkezlerinin sosyal konumlarını da olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattı açıldı: Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'da kirlenmiş bir yönetim... Haberi Görüntüle

'TOKAT'I DÜNYAYA, DÜNYAYI TOKAT'A BAĞLAYACAK'

Tedarik zincirinin etkinliğinin artmasıyla şehrin ticari hayatında olumlu gelişmeler yaşanacağını aktaran Karaismailoğlu, "Modern bir havalimanında bulunması gereken tüm özelliklere sahip olan havalimanı, 'Tokat'ı dünyaya, dünyayı Tokat'a bağlayarak' kent ekonomisinin verimliliğini artıracak." değerlendirmesinde bulundu.

Seçim sonrası döviz ne olur? Dövizde hareketlilik başladı! Haberi Görüntüle

HEDEFLENEN SAYI 61

Karaismailoğlu, salgın sürecinde alınan önlemler ve yatırımlarla sektörün hızla toparlandığını söyledi. Havacılık sektöründeki yatırımların devam edeceğinin altını çizen Karaismailoğlu, havalimanı sayısını 61’e yükselteceklerini kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading