Yandex Metrica

Yıllar sonra yeniden! Merkez Bankası faiz artırdı

Yıllar sonra yeniden! Merkez Bankası faiz artırdı

Malezya Merkez Bankası ülkede yaşanan enflasyonu azaltmak için 4 yıl aradan sonra faiz oranını yükseltme kararı aldı. Sürpriz kararın alınmasında yüksek emtia fiyatları ve Rusya ile Ukrayna arasında süren savaşın etkili olduğu belirtildi.

Ekonomi

23.01.2024, 19:15

Malezya Merkez Bankası, 4 yıllık aradan sonra ilk kez politika faizini yükseltme kararı aldı. 

Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar hızlandı Emeklilere özel ayrıcalıklar TBMM gündeminde: 16 milyon emekliyi kapsıyor! Çalışmalar... Haberi Görüntüle

25 BAZ PUAN ARTIRILDI

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Küresel ekonominin yeniden açılması ve işgücü piyasa koşullarındaki iyileşme ekonomik aktivitenin toparlanmasını desteklemeye devam ediyor." sözlerine yer verilirken gecelik politika faizinin 25 baz puan artırılarak yüzde 2'ye yükseltildiği belirtildi. 

Alınan karar, pandeminin ardından yapılan ekonomik toparlanma çalışmaları, yüksek emtia fiyatları ve Rusya ile Ukrayna arasında devam eden savaş sebebiyle artış gösteren enflasyon rakamlarından sonra geldi. 

Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Absürt ücretlere boykot büyüyor: Restoran ve kafeler bomboş kaldı! Haberi Görüntüle

'RİSKLER DEVAM EDİYOR'

Açıklamada, beklenenden daha zayıf bir küresel büyüme, jeopolitik çatışmaların daha da tırmanması ve salgın gibi olumsuz gelişmelerin neden olduğu belirsizlik nedeniyle "büyümeye yönelik risklerin devam ettiği" kaydedildi.

Öte yandan Malezya Merkez Bankası, ülkenin2022 enflasyon ortalamasının yüzde 2,2 ile yüzde 3,2 arasında olacağı tahmininde bulundu.

Malezya, politika faizini en son Ocak 2018'de 0,25 puan artırarak yüzde 3,25'e yükseltme kararı almıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading