Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yetkili isimden elektrik ve doğalgaz faturası açıklaması! Fiyatlar düşmeyecek

Yetkili isimden elektrik ve doğalgaz faturası açıklaması! Fiyatlar düşmeyecek

Koronavirüs salgını ve Rusya Ukrayna savaşının etkisiyle tüm dünyada yükselen enerji fiyatlarına ilişkin İTO Başkanı Şekib Avgadiç'ten korkutan uyarı geldi. Avgadiç, fiyatların yakın zamanda düşeceğine dair bir emare bulunmadığını açıkladı.

Ekonomi

23.01.2024, 19:14

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç elektrik ve doğalgaz faturalarına dair çok önemli değerlendirmelerde bulundu. Avgadiç, faturaların düşeceğine ilişkin bir emare görülmediğini söyledi.

Paris’te düzenlenen JEC World Fuarı’nda konuşan Avdagiç “Türkiye’de fiyatların bu kadar hızlı artmasını gerektirecek bir durum olmadığını düşünüyoruz. Burada enflasyondaki hızlı gidişatı dikkate alarak ileriye yönelik realist olmayan artışların yapılmaması gerek” ifadelerini kullandı.

Enflasyonun nasıl düşeceğine yönelik açıklamalarda da bulunan isim, “Bu noktada üreticiden tüketiciye tüm taraflara sorumluluk düşüyor. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Eğer süreci doğru yönetirsek, enflasyonu önce yataya döndürüp sonra düşüşe geçirebiliriz” dedi.

2024 Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti ne kadar? Ramazan Bayramı'nda Osmangazi... Haberi Görüntüle

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURALARI DÜŞECEK Mİ?

Avdagiç son olarak enerji fiyatları için şu açıklamalarda bulundu:

“Son dönemde herkesin gündeminde iki konu var; elektrik ve doğal gaz faturaları… Birim fiyatlar kısa sürede birkaç katına çıktı ama bu bütün dünyada bu şekilde gerçekleşti. Önümüzdeki iki çeyrek için petrolde 135 dolar seviyeleri konuşuluyor. Yapılan çalışmalara da baktığımızda, Rusya-Ukrayna savaşının da tetiklemesi ile emtiada ulaşılan fiyatların kısa vadede geri gideceğine dair bir emare yok.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading