Yandex Metrica
SON DAKİKA
Yeni Zelanda işçi alımı yapacak! Vasıflı vasıfsız herkes işçi olarak gidebilecek: Maaş ise 4 bin dolar

Yeni Zelanda işçi alımı yapacak! Vasıflı vasıfsız herkes işçi olarak gidebilecek: Maaş ise 4 bin dolar

Son günlerde yurt dışına işçi alımlarında artış yaşanıyor. Ülkeler işçi alımı için duyurular yapıyor. Yurt dışında yüksek maaşla çalışmak isteyen vatandaşlar konuyla ilgili araştırma yapıyor. Almanya'nın ardından Yeni Zelanda da işçi alımı yapacağını duyurdu.

Ekonomi

28.02.2024, 22:52

Yurt dışına işçi alımı yapmak isteyen ülkeler alımlarla ilgili duyurular yapıyor. Yurt dışında çalışmak isteyen vatandaşlar, güncel alımlarla ilgili haberleri de yakından takip ediyor. Almanya'dan sonra bir işçi alımı haberi de Yeni Zelanda'dan geldi. Yeni Zelanda, 12 bin işçiye istihdam sağlayacak. 

İş gücü açığını kapatmak isteyen Yeni Zelanda, işçi almayı planladığını duyurdu. Göç Bakanı Michael Wood, önümüzdeki yaz sezonunda çalışmak üzere 12 bin geçici işçi almayı planlıyor. Wood, göçmenlik yasasına bazı değişiklikler yapılacağını da açıkladı. 

Kredi kartından nakit avans çekimi için yeni karar: Faiz oranı... Haberi Görüntüle

KÜRESEL İŞ GÜCÜ AÇIĞINDAN EN ÇOK ETKİLENEN SEKTÖRLERDE ÇALIŞTIRILACAKLAR

Küresel iş gücü açığından en çok etkilenen sektörlerde çalıştırılmak üzere 12 bin geçici işçi alınması hedefleniyor.  Göçmelerin en çok çalıştığı inşaat, yaşlı bakımı, altyapı, et ve deniz ürünleri işletmesi, turizm ve hizmet sektörü gibi alanlarda ücret konusunda da değişikliğe gidilecek.

Bakan Wood, bazı işçiler için vize sürelerinin 6 aya kadar uzatılabileceğini söyledi. Geçici olarak alınacak işçilerin gelecek yıl tatil sezonunda çalışması planlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading